Отидете към основна версия

6 588 41

Президентът на Чехия прогнозира "значителни промени" във войната в Украйна

  • украйна-
  • чехия-
  • сащ-
  • русия-
  • петър павел-
  • война-
  • доналд тръмп-
  • владимир путин

Това ще бъде свързано с изборите в Руската федерация и Съединените американски щати

Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът на Чешката република Петър Павел каза, че ще настъпят значителни промени във войната на Русия с Украйна през 2024 г. Това ще бъде свързано с изборите в Руската федерация и Съединените американски щати. Това каза той в интервю за Seznam Zprávy.

„Имаме много работа, защото развитието на конфликта в Украйна показва, че е вероятно да видим значителни промени през следващата година. И засега всичко сочи, че това няма да е в най-добрия смисъл на думата, както ни се иска. Ще възникне нова ситуация, с която ще трябва да се справим“, каза Павел.

Чешкият лидер отбеляза, че през 2024 г. в САЩ и Русия ще се проведат президентски избори. И ако в Русия диктаторът Владимир Путин печели без никакви изненади, в САЩ изходът не е толкова еднозначен.

„И можем да очакваме, че изборите ще доведат и до определени промени на бойното поле. В крайна сметка президентът Путин даде да се разбере абсолютно ясно, че не може да се говори за никакви мирни преговори, докато не стане ясен резултатът от изборите в Съединените щати“, каза той.

Той вярва, че сега Путин се надява, че Тръмп ще спечели изборите, защото с него ще може по-лесно да се разбере. „Разбира се, подобна ситуация не е изгодна за нас и ще видим доколко такъв сценарий, както се надява Владимир Путин, може да бъде реализиран“, добави Павел.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 34 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания