Last news in Fakti
  Тема: Украйна

19 Декември, 2023 08:21 6 564 41

Президентът на Чехия прогнозира "значителни промени" във войната в Украйна

  • украйна-
  • чехия-
  • сащ-
  • русия-
  • петър павел-
  • война-
  • доналд тръмп-
  • владимир путин

Това ще бъде свързано с изборите в Руската федерация и Съединените американски щати

Президентът на Чехия прогнозира "значителни промени" във войната в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът на Чешката република Петър Павел каза, че ще настъпят значителни промени във войната на Русия с Украйна през 2024 г. Това ще бъде свързано с изборите в Руската федерация и Съединените американски щати. Това каза той в интервю за Seznam Zprávy.

„Имаме много работа, защото развитието на конфликта в Украйна показва, че е вероятно да видим значителни промени през следващата година. И засега всичко сочи, че това няма да е в най-добрия смисъл на думата, както ни се иска. Ще възникне нова ситуация, с която ще трябва да се справим“, каза Павел.

Още новини от Украйна

Чешкият лидер отбеляза, че през 2024 г. в САЩ и Русия ще се проведат президентски избори. И ако в Русия диктаторът Владимир Путин печели без никакви изненади, в САЩ изходът не е толкова еднозначен.

„И можем да очакваме, че изборите ще доведат и до определени промени на бойното поле. В крайна сметка президентът Путин даде да се разбере абсолютно ясно, че не може да се говори за никакви мирни преговори, докато не стане ясен резултатът от изборите в Съединените щати“, каза той.

Той вярва, че сега Путин се надява, че Тръмп ще спечели изборите, защото с него ще може по-лесно да се разбере. „Разбира се, подобна ситуация не е изгодна за нас и ще видим доколко такъв сценарий, както се надява Владимир Путин, може да бъде реализиран“, добави Павел.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йо хо хо

    68 6 Отговор
    И за украинските туристи от слънчев бряг има промяна.
    Местят се в зимните ни курорти.
  • 2 Верно ли

    72 9 Отговор
    Еееех, ми да не ги бяхте настъпвали руснаците, неонацки такива! Сега ще си носите последствията, докато Мара тук ни баламосва с пропагандата на бесарабски фронт за лопати и чипове от перални!

    Коментиран от #38

  • 3 И какво каза тоя чешкият президент...?!

    46 5 Отговор
    Дъра-бъра...и накрая-нищо конкретно...!

    Коментиран от #13, #15

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Добро утро

    55 3 Отговор
    С една дума заради Байдън има война с Русия!!!
  • 6 БгТопИдиот🇧🇬

    40 2 Отговор
    Чешкият кирчовец си чеше езика с въпроса :

    Ще се съмне или няма да се съмне ?
  • 7 Цялата статия напиши

    38 1 Отговор
    В Европа през 2024г ще има 8 бр. избори. И някой евролидер ще яде х.
  • 8 Дъртикурти

    44 7 Отговор
    То вече се е случило. Въпросът е с колко територия ще се раздели Украйна и ще има ли излаз на Черно море. Вече никой на Запад не вярва, че тази измислена държава ще запази старите си граници. Но погледнато реално, Щатите си изиграха картите перфектно. Подлъгаха украинците, вкараха ги в конфликта, намалиха драстично населението им, милиони мигранти разселени по Европа, стотици хиляди жертви, колкото и да ги пазят руснаците, защото и те се усещат, че само земята без населението ще им преседне, все пак украинците се стопиха. Човешкия ресурс е толкова важен, колкото и завзетата територия.

    Коментиран от #39

  • 9 Хахахай

    29 1 Отговор
    Имам чувството,че всички гадаят.Аман от псевдо медии и политици.Винаги е вероятно,може би и т.н..Почти никога няма нищо конкретно!!!
  • 10 фен

    30 3 Отговор
    Е те вече настъпиха! Тотален разгром на НАТО!
  • 11 Ти си допълваш речта на хората

    16 1 Отговор
    Само дето той не използва думата терорист.

    Коментиран от #14

  • 12 българин 777

    25 4 Отговор
    петър павел ми звучи като цървул галошов поредната поставена марионетка
  • 13 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "И какво каза тоя чешкият президент...?!":

    Не само ник нямаш ❗
    Липсва ти и устройството за четене между редовете ❗
    " засега всичко сочи, че това няма да е в най-добрия смисъл на думата, както ни се иска. Ще възникне нова ситуация, с която ще трябва да се справим“, каза Павел."

    Коментиран от #16

  • 14 Така е

    16 2 Отговор

    До коментар #11 от "Ти си допълваш речта на хората":

    И също не е казал диктатор. Тя наща си съчинява и насосва..
  • 15 РЕАЛИСТ

    25 5 Отговор

    До коментар #3 от "И какво каза тоя чешкият президент...?!":

    Ами каза, че ситуацията ще се промени, но не в добрия смисъл за него и не такава, каквато им се иска. Изводът: Украйна губи войната и от Русия зависи, колко територия ще им остави, за да вдигат жълто-синьото знаме.
  • 16 Ама Бай-спаружен...!

    5 5 Отговор

    До коментар #13 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Много ,,ще",много нещо ве...?!

    Коментиран от #29

  • 17 Ясни сте

    21 1 Отговор
    Ще правят мръсно на Тръмп
  • 18 Чехъл

    3 2 Отговор
    Ще го видиш доста преди президентските избори в САЩ. А и досега да не бе " ситуация изгодна за нас"???! Може пък по-добре да стане за нас, въпреки, че е май доста късно.

    И това кой ще е Президент на САЩ, няма ама абсолютно никакво значение.

    „Разбира се, подобна ситуация не е изгодна за нас и ще видим доколко такъв сценарий, както се надява Владимир Путин, може да бъде реализиран“, добави Павел.
  • 19 Циник

    18 4 Отговор
    Защо чешкия президент се меси в американските избори? Кой го пита какво е добро за него, да не е американец. Да си гледа държавата.

    Коментиран от #24

  • 20 Москва

    17 3 Отговор
    Норвежките власти забраниха на руски самолет с умиращ мъж на борда да кацне на летището. Това се съобщава от канал Shot.

    Според наличната информация самолетът на авиокомпания Nordwind Aitlines е летял от Москва до кубинския курорт Варадеро. Няколко часа по-късно един от пътниците отвори язва и започна вътрешно кървене. Според очевидци екипажът не е получил разрешение за кацане на най-близкото летище в Норвегия. След това самолетът се обърна и се върна в Москва.

    Самолетът е кацнал на столичното летище Шереметиево. Мъжът, който бил в съзнание, веднага бил откаран в болница.

    Коментиран от #25

  • 21 капан - и къде нататък

    10 1 Отговор
    Но преминаването на реката, според авторите на статията, е само началото. Влаченето на стотици метри през блата и вода до колене без прикритие от минохвъргачки, артилерия, танкове, дронове и самолети също е страшно.
    Войниците се държат на разстояние един от друг, за да оцелее поне един от тях и да предизвикат евакуация.
    Шест месеца след началото на операцията за изследване на руските укрепления Украйна успя да създаде тънко, дълго предмостие по крайбрежието с ширина от 2,5 километра до 300-500 метра на места. Украинските въоръжени сили постигнаха най-голям успех близо до разрушеното село Кринки, като пробиха на около 2,5 км от брега.
    Статията твърди, че украинците се нуждаят от артилерия и ракети с голям обсег на действие и силна въздушна отбрана, за да напреднат по-нататък, но войници и експерти казват, че те са в недостиг на юг. Дори самото задържане на предмостие изисква войниците да поемат огромни рискове: няма достатъчно боеприпаси, дронове, лодки и дори термични камери. Много от тях го смятат за „самоубийство“.
    „Почти невъзможно е да се пресече реката“, казва 32-годишният оператор на БЛА Олег, който наблюдава силните отбранителни линии на Русия от западния бряг.
    „Ще стигнете до другия бряг (Днепър - Р.В.) и какво следва? Какво могат да направят те (войниците на ВСУ – бел. Р.В.)? Не можете да вървите напред, защото там има руснаци, и не можете да се върнете назад заради водата.
    Трудно е да се укрепи източният бряг. Няма време за копаене, а и ня
  • 22 Ветеринарен психолог

    11 1 Отговор
    Тоя да не е роднина на Мария Гаргамел? Много говори ,нищо не казва.
  • 23 ВОЙНАТА ЩЕ ПРИКЛЮЧИ

    8 1 Отговор
    КОГАТО РУСНАЦИТЕ МИНАТ НА ДЕСНИЯ БРЯГ НА ДНЕПЪР........
  • 24 Защото

    9 0 Отговор

    До коментар #19 от "Циник":

    е кравешка подлога. За него е важно кой ще му е господаря и чий г...ще бли. же.
  • 25 Москва

    18 1 Отговор

    До коментар #20 от "Москва":

    Това е западната демокрация. Ако същото се беше случило със западния самолет, сега щеше да има писък и скърцане, че "руснаците са зверове".
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 измекяр соросоиден

    14 1 Отговор

    До коментар #26 от "измекяр соросоиден":

    ............и веднага щом се достигне критична маса, обезумелите хора ще започнат да линчуват, местните служители ще бъдат нарязани, застреляни, обесени, те ще трябва да преминат на страната на хората, като преди това са направили няколко стотин пламенни Нацисти като изкупителни жертви, Зеленски или ще го убият, или ще го отведат в някоя Аржентина.
    Само си представете, ако Мексико започне да крещи на САЩ, да крещи за тяхното лицемерие и да скандира „Янките се прибирайте, янките на Гиляк“. Американците биха смажли мексиканците до нула, дори по-сурово от това, което Израел сега прави на Палестина. Но Украйна реши, че може да се бори с мечката, а мечката отваря нова фабрика или пристанище всеки понеделник, удвоява производството на боеприпаси във вторник, произвежда атомни подводници в сряда, а в четвъртък гледаме как Първият се приема за крал на царе от други разумни водачи. В петък мечката почива естествено. Но има и бойни мечки, които с особена ярост разкъсват врага на парчета без емоции и почивка.
    Единственото, което една украинка може да си пожелае сега, ако й е останала дори капка разум, е нейният син, съпруг, брат, сватовник, кръстник да бъдат заловени от руснаците. За украинците няма други варианти за оцеляване.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Ама Бай-спаружен...!":

    Ти освен ник, нямаш и познания по Български език ❗ За изрази с бъдеще време се използва частицата "ЩЕ" ❗
  • 30 какво нецензурно има !

    13 3 Отговор
    Няма да има щурм срещу Киев, Харков и Одеса, украинците сами ще предадат ключовете на градовете, - Юрий Бардаш | Руска пролет

    Украинският музикален продуцент Юрий Бардаш, родом от Алчевск (LPR), автор на проекти като „Quest Pistols“ и „Mushrooms“, който застана на страната на Донбас и Русия през 2022 г., говори за това как ще приключи настоящият конфликт.
    „Няма да превземаме Киев, Харков или Одеса с щурм. Украинците сами ще отворят портите и ще предадат ключовете - това ще е единственият шанс да оцелеят.
    Но първо Украйна ще се сблъска с ужасно вътрешно самоизбиване , гражданска зверска война, където украинци и нацисти ще се разкъсват един друг с особен гняв - все пак той се е натрупал. Тези, които преди година изпратиха децата си да умрат край Мариупол, от който не остана камък необърнат, днес виждат как Русия вдига града от пепелта, „злите орки“ възстановиха и пуснаха в експлоатация детски градини, болници, нови жилищни райони, и то по време на войната, докато за 10 години в Украйна нито една метростанция не е изкопана, но се копаят гробища - майко, не се притеснявай. От последното има планове за цвинтар в Киев с 300 хиляди места. Напредък.
    "Слугите на народа" ще си затворят очите за провала на тяхната политика и ще продължат да карат тези, които са останали, да умират. Повече трупове - по-малко разочаровани и недоволни.
  • 31 Уса

    9 2 Отговор
    Боговете Тръмп и Путин вече са се разбрали с украйна е свършено и цяла Америка ще празнува поредната загуба на фашизма
  • 32 Петър Павел от Чехия!!

    11 1 Отговор
    Тръм ще спечели изборите в САЩ, а Путин в Русия, А ние ще се вееме като Прани гащи на Простор!?
  • 33 Путин е агресор и военнопрестъпник

    1 11 Отговор
    Путин се реши да нападне Украйна, едва след като Байдън стана президент на САЩ, защото знаеше че Байдън е един миролюбив , спокоен и дълбоко религиозен човек и който не направи война с участието на САЩ по време на своето управление , защото не искаше войни и жертви и дори притисна Израел за Мир и мирни преговори с терористите убийци , затова войната в Украйна е дълга 2 години и ще е продължи до избора на следващия президент на САЩ , който след като знае че Путин иска да унищожи долара и могъществото на САЩ и ако е по луд, непредсказуем и нервен какъвто е Тръмп, ще я приключи руската агресия в Украйна набързо за една седмица...!!!

    Коментиран от #35, #37, #40

  • 34 Павел пенев

    6 0 Отговор
    Трите имена на този велик чехски политик са ПЕТЪР ПАВЕЛ МУХЛЬО.
  • 35 Боа

    2 2 Отговор

    До коментар #33 от "Путин е агресор и военнопрестъпник":

    Не е баш така!"Сармати" на Путин ще спрат всички тези победи "за седмица".
    Не бъди наивен!
  • 36 Име

    3 3 Отговор
    Фамилията на чехския политик ПЕТЪР ПАВЕЛ МУХЛЬО не означава нищо за чехите, за разлика от фамилията на руския президент Пусин, която означава много за чехите и българите ...
  • 37 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 1 Отговор

    До коментар #33 от "Путин е агресор и военнопрестъпник":

    😀😀😀
    " Байдън е миролюбиво и спокоен ...
    🤔🤔🤔
    Това ще мине пред децата в някоя ЦДГ, ама не и тук ‼️
    БайДрън ЛИЧНО е разпоредил бомбардировките над Белград, БайДрън ЛИЧНО раздаваше чай и кифлички на "Майдана" ....
  • 38 1944

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Верно ли":

    гагагааааа .... господаря ти стана за присмех с безаналоговата армия. ако поляците ги запукат ше стане страшно.
  • 39 1944

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "Дъртикурти":

    аре да отговориш кой влезе с армията си в чужда държава през 2014? бай дън ли? колкото до украйна тя е люлката на тва което рООсийските македонци имат за държава.
  • 40 ужас(истински)

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Путин е агресор и военнопрестъпник":

    Дълбокорелигиозният се оказа загрижен за всички деца, особено за интересите на малкия Хъни...Затова ще са интересни изборите..
  • 41 диктатор

    1 0 Отговор
    Вече и Путин ли е диктатор..? :Д Много диктарори станаха - президентите на Беларус, Сирия, Северна Корея, Русия.. Още някой..?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания