Отидете към основна версия

3 116 15

Мъж от Ню Йорк, излежал 37 години затвор за убийство, е освободен след отмяна на присъдата

  • сащ-
  • присъда-
  • затвор-
  • майкъл райнс

Вече 62-годишният Майкъл Райнс е вкаран зад решетките за участие в неуспешен обир и причиняване на смърт през 1984 г.

Снимка: Фейсбук

Мъж от Ню Йорк, излежал 37 години в затвора за убийството на двама души през 80-те години на миналия век, беше освободен от затвора, след като присъдата му беше отменена, предаде seattletimes.com.

The Democrat and Chronicle съобщава, че Майкъл Райнс е напуснал поправителния дом в Атика във вторник следобед след явяване в съда в Рочестър.

Дъщеря му Мишел Милър, която е родена три месеца след арестуването на Райнс, каза пред вестника, че никога не е виждала баща си извън пределите на затвора.

“Това ще бъде първият ми рожден ден, първата ми Коледа, първата ми Нова година с баща ми навън,” тя каза. “Мисля, че днес е първият ден, в който изпитах радост. Това е като сън.”

Присъдата за убийство през 1986 г. бе отменена миналата седмица, след като двама ключови свидетели, които преди това са били в затвора с Райнс, се отказаха от показанията си.

62-годишният днес мъж бе обвинен във връзка с убийството на двама души по време на неуспешен обир през 1984 г. в ресторант Rico's в Рочестър.

Според органите на реда Райнс е един от тримата маскирани въоръжени мъже, които са влезли в ресторанта, искайки пари от сейфа. Последвало сбиване и собственикът и клиент са застреляни, преди заподозрените да избягат с празни ръце.

Но доказателствата срещу Райнс бяха оскъдни: няма ДНК, пръстови отпечатъци или свидетели, които да са го видели на местопрестъплението, съобщава вестникът.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.

Свързани новини