Отидете към основна версия

12 270 40

Камерън с изненадващо изказване за Украйна относно въоръжаването

  • великобритания-
  • дейвид камерън-
  • украйна-
  • помощ-
  • размер-
  • въоръжаване

Великобритания може да предостави по-голяма финансова подкрепа на страната

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Великобритания иска да запази поне същото ниво на помощ, предоставена на Украйна през 2024 г., което е дала и през изтичащата вече 2023 г. „Разглеждаме какви части от нашите разходи могат да бъдат преместени на многогодишна база“, каза британският външен министър Дейвид Камерън в интервю за The Telegraph.

Камерън твърди, че Лондон потенциално може да предостави дори повече подкрепа на Киев, отколкото в момента.

Той каза, че може да се направи повече, за да се увеличи значително количеството оръжия и оборудване, произведени от британските отбранителни фирми, които се стремят да попълнят запасите, изчерпани от конфликта в Украйна.

На 4 юни украинските въоръжени сили започнаха контранастъпление в южнодонецкото, артемовското и запорожското направление, като хвърлиха в бой бригади, обучени от НАТО и въоръжени с чужда техника. Но те не успяха да преодолеят дори тактическата защита на руските войски и претърпяха сериозни загуби.

На този фон западните медии все по-често пишат, че САЩ и ЕС са започнали да се уморяват от украинската криза, а подкрепата за Владимир Зеленски отслабва. Според NBC американски и европейски служители вече обсъждат с властите в Киев възможните последици от мирните преговори с Русия, включително това, от което бившата съветска република може да трябва да се откаже, за да постигне споразумение.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 59 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: