Отидете към основна версия

1 883 67

Борел и Шикорски: Необходимо е да подобрим военната подкрепа за Украйна

  • жозеп борел-
  • радослав шикорски-
  • украйна-
  • военна подкрепа

Шикорски от своя страна подчертава, че и двете държави са съгласни, че "жертвите на агресия имат право на защита"

Снимка: Shutterstock

Жозеп Борел, който е върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Радослав Шикорски, полският министър на външните работи, обсъдиха днес засилване на военната подкрепа за Украйна, включително предоставянето на Киев на далекобойни ракети и ракети за противовъздушна отбрана, предаде Укринформ, като се позова на публикации на двамата в социалната медия "Екс", цитирана от БТА.

"Съгласихме се, че е необходимо да подобрим военната ни подкрепа за Украйна, включително с далекобойни и противовъздушни ракети", заяви той.

Шикорски от своя страна подчертава, че и двете държави са съгласни, че "жертвите на агресия имат право на защита". Той изразява благодарност към ръководителя на европейската дипломация за подкрепата му относно Украйна и изразява готовност да вземе трудни решения по време на заседанието на Съвета по външни работи по-късно този месец.

На 2 януари руските нашественици извършиха масирана ракетна атака в Украйна, при която бяха убити петима души и бяха ранени 130 други, припомня Укринформ. Бяха нанесени щети на над 250 граждански обекта.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба призова партньорите да ускорят предоставянето на системи за противовъздушна отбрана за Украйна, да предоставят дронове и далекобойни ракети, да прехвърлят руски активи на Украйна и да изолират руските дипломати.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 49 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: