Отидете към основна версия

3 985 47

Дейвид Камерън: Атаките в Червено море трябва да спрат или ще бъдат предприети ответни действия

  • дейвид камерън-
  • великобритания-
  • атаки-
  • червено море-
  • ответни мерки

Дейвид Камерън подчертава, че случващото е незаконно

Снимка: БГНЕС

Атаките срещу товарни кораби в Червено море трябва да спрат, в противен случай ще бъдат предприети ответни действия. Това заяви британският външен министър Дейвид Камерън, предаде Ройтерс, цитирана от News.bg.

Неотдавнашните атаки на подкрепяните от Иран хуси в Йемен предизвикаха международно осъждане. Великобритания, Съединените щати предупредиха, че ще има последствия при нови атаки. Хусите, които контролират голяма част от Йемен, от октомври насам атакуват търговски кораби в Червено море в знак на солидарност с палестинците в Газа.

Дейвид Камерън подчертава, че случващото е незаконно, не е свързано с Газа, не е свързано с Израел, става дума за свободата на корабоплаването, става въпрос за способността на корабите да превозват товара си.

Ако корабите продължават да бъдат атакувани по този незаконен и неприемлив начин, световната икономика ще пострада допълни Камерън. На тези нападения трябва да бъде сложен край, категоричен е той.

Камерън подчерта, че в противен случай ще има ответни действия. Той обаче не уточни дали Великобритания е готова да постави военни кораби в региона.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 30 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: