Отидете към основна версия

1 444 15

Израелски дрон уби шестима палестинци на Западния бряг

  • дженин-
  • дрон-
  • убити-
  • палестинци-
  • израел

Загинала е и жена-офицер от израелските сили

Снимка: Фейсбук

Израелски удар уби шестима души в Дженин, предаде Франс прес, позовавайки се на управляваното от палестинските власти министерство на здравеопазването, което е базирано в Рамала.

Насилието на Западния бряг от началото на войната на Израел с базираните в Газа бойци на Хамас нарасна до нива, невиждани от близо две десетилетия. Израелските сили извършват редовни нападения в окупираната територия, особено в крепостта на бойците Дженин и съседния бежански лагер.

Израелски полицай беше убит при операция в бежанския лагер в Дженин, се казва в изявление на силите. Други трима служители са били ранени.

„Офицерът, жена, е била в оперативен автомобил, ударен от взривно устройство," казаха израелски сели

Не е ясно дали шестимата палестинци и израелският офицер са били убити по време на същата операция.

Официалната палестинска новинарска агенция Wafa съобщи рано в неделя, че в Дженин е в ход голямо разполагане на израелски сили.

В съобщението се казва, че шестимата палестинци, включително четирима братя, са били убити при "израелски удар с дрон" в Дженин.

Набезите на израелската армия в района на Дженин често предизвикват престрелки между войски и палестински екстремисти.

Армията обяснява, че е насочена срещу "терористи" при нападенията си, но палестинското министерство на здравеопазването казва, че сред загиналите има много цивилни.

От началото на войната между Израел и Хамас на 7 октомври най-малко 327 души на Западния бряг са били убити или от войници, или от израелски заселници, според палестинското министерство на здравеопазването.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 11 гласа.

Свързани новини