Отидете към основна версия

892 27

Днес украинският президент Володимир Зеленски се срещна с естонския си колега Алар Карис в Талин

  • володимир зеленски-
  • среща-
  • естония-
  • алар карис

Володимир Зеленски благодари на Естония за подкрепата, която оказват на Украйна по време на войната

Снимка: БГНЕС

Канцеларията на естонския държавен глава съобщи в социалната мрежа "Екс", че днес украинският президент Володимир Зеленски се е срещнал с естонския си колега Алар Карис в Талин, предаде агенция Укринформ и БТА.

"Днес е един много специален ден, в който посрещаме украинския президент Володимир Зеленски в Естония. Нашето силно приятелство е основано на споделени ценности и идеали, от които винаги сме били движени - демокрацията и свободата", написа Карис.

От своя страна Зеленски заяви, че евентуално примирие с Русия няма да доведе до политически диалог и ще е от полза само за Москва, предаде Ройтерс.

Очаква се двамата лидери да дадат съвместна пресконференция. Освен това Зеленски ще се срещне с премиера на Естония Кая Калас и ще произнесе реч пред естонския парламент.

Украинският президент беше вчера на визита в Литва, където се срещна с литовския президент Гитанас Науседа, премиера Ингрида Шимоните и председателя на Сейма Виктория Чмилите-Нилсен, както и с други политически фигури и представители на медиите и на украинската общност в страната, припомня Укринформ.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 9 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: