Отидете към основна версия

4 478 26

Ники Хейли: Не се нуждаем от 80-годишен президент в затвора

  • ники хейли-
  • доналд тръмп-
  • президент-
  • сащ

Ще помилвам Тръмп, ако спечеля изборите, заяви кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия

Снимка: ЕПА

Кандидатът за президент на Републиканската партия Ники Хейли заяви, че ще помилва бившия лидер на САЩ Доналд Тръмп, ако спечели изборите през ноември 2024 г. в името на единството на страната, предаде CNN.

"Последното нещо, от което се нуждаем, е 80-годишен президент да седи в затвора. Това само още повече ще раздели страната ни. Не става въпрос дали е виновен или не, става дума за „как да обединим страната. И възнамерявам да се уверя, че цялото това разделение, целият този хаос ще изчезне. Вярвам, че неговото помилване ще допринесе за това. Мисля, че ще излекува страната“, каза тя пред привърженици в Ню Хемпшир.

Тръмп е изправен пред няколко съдебни дела, включително за щурмуването на Капитолия. На 6 януари 2021 г. поддръжници на Тръмп, който по това време беше американският лидер, нахлуха в сградата на Конгреса, за да попречат на признаването на резултатите от президентските избори през ноември 2020 г., спечелени от Джо Байдън. По време на безредици в сградата полицията застреля и уби протестиращ.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 33 гласа.

Свързани новини