Отидете към основна версия

4 177 90

Великобритания предложи да дари конфискувани лодки от мигранти на Украйна

  • великобритания-
  • украйна-
  • лодки-
  • дарение-
  • бежанци-
  • missionukraine

MissionUkraine предлага надуваемите лодки да бъдат прехвърлени в Киев

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Британската организация MissionUkraine, специализирана в помощ на Украйна, предложи да прехвърли в Киев надуваеми лодки, на които мигрантите преплуват Ламанша. „Лодките, които превозваха мигранти през Ламанша до Великобритания, трябва да бъдат изпратени в Украйна, за да помогнат на военните усилия“, каза организацията, цитирана от вестник The Telegraph.

В отговор на първоначалното искане на MissionUkraine лодките, конфискувани от мигранти, да бъдат прехвърлени в Украйна, британското правителство заяви, че „повечето от лодките са неподходящи за препродажба или повторно пускане в морето, тъй като пристигат в много лошо състояние“.

Говорител на британското правителство каза пред The ​​Telegraph, че Лондон е „ангажиран да помогне на Украйна, но не може да прехвърли несигурни и опасни малки лодки, които биха изложили на риск живота“.

Според вестника от октомври 2023 г. на украинските войници вече са предадени 15 надуваеми лодки. Съобщава се, че плавателният съд е в лошо състояние, но след като е бил доставен в Южна Украйна, е претърпял „ремонт, включително инсталирането на нови двигатели и боядисване в цвят каки“.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 29 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: