Отидете към основна версия

1 570 6

Хиляди израелци поискаха оставката на премиера Нетаняху

  • протест-
  • израел-
  • заложници-
  • бенямин нетаняху

Участници в демонстрацията в Тел Авив настояха за незабавно спиране на войната в Газа, за да бъдат спасени оставащите при Хамас над 100 заложници

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Хиляди израелски граждани излязоха на протести срещу правителството на премиера Бенямин Нетаняху, предаде ДПА., цитирана от БТА.

Участници в демонстрацията в Тел Авив настояха за незабавно спиране на войната в Газа, за да бъдат освободени оставащите над 100 заложници, държани от палестинската ислямистка групировка "Хамас".

"Спрете сраженията, платете цената", заяви на митинга един от протестиращите, чийто братовчед е сред похитените.

В края на ноември бяха разменени 105 израелски заложници срещу 240 палестински затворници. След това "Хамас" заяви, че няма да освобождава повече хора, пленени при атаката срещу Южен Израел на 7 октомври, докато Тел Авив не изтегли армията си от Газа.

Нетаняху и неговите съмишленици обаче застанаха на твърдата позиция, че единственият начин за освобождаването на останалите заложници е военната победа над палестинската групировка, отбелязва ДПА.

Неколкостотин поддръжници на лявата партия "Хадаш" в събота поискаха оставката на Нетаняху в северния пристанищен град Хайфа. Стотици протестиращи излязоха и по улиците на Йерусалим.

В петък вечерта роднини на заложници обявиха постоянен протест в град Кесария, където се намира частния дом на израелския премиер. "Очакваме сериозни хора... да излязат и да ни дадат реални отговори за това как са нашите близки", каза един от протестиращите.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.

Свързани новини