Отидете към основна версия

6 204 106

Бих пожелал на Зеленски да умре, а на Украйна да се предаде, заяви Дмитрий Рогозин

  • зеленски-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • дмитрий рогозин

В интервюто руският политик загатна, че не смята за възможна капитулацията на Украйна на фона на подкрепата, която Западът оказва на Киев

В подробно интервю за "Газета.ру", бившият генерален директор на руската държавна корпорация за космически дейности "Роскосмос", Дмитрий Рогозин, изрази пожелания за Украйна за новата 2024 година "да се предаде“, а на президента ѝ Володимир Зеленски – "да умре“, предаде Фокус.

"Бих пожелал на Зеленски да умре, а на Украйна да се предаде“, отговори Рогозин на съответния въпрос на редакцията.

В интервюто руският политик загатна, че не смята за възможна капитулацията на Украйна на фона на подкрепата, която Западът оказва на Киев.

"Сега усилено пишат, че скоро на украинците ще им свършат патроните, в САЩ ще дойде на власт Доналд Тръмп, а в Германия - "Алтернативата за Германия“. Но ще ви кажа следното: победата ще бъде постигната само със силата на руското оръжие. Без успеха на нашата армия всички външни фактори ще бъдат от незначително значение. Бързата реакция на заплахите на фронта, попълването на армията и нейното оборудване е основната гаранция за победа и настъпване на мир“, обясни Рогозин.

На въпрос дали е против примирие между Москва и Киев и всякакво споразумение, Рогозин подчерта, че "аз съм за изпълнение на задачите, които ни постави президентът (на Русия Владимир Путин) – демилитаризация и денацификация. И това не трябва да се разбира като унищожаване на украински мъже във военна униформа. Много пъти съм ги разпитвал, а там малко са останали идейните. Денацификацията означава унищожаването на Бандера като феномен и на неговите носители. Идеолози. Денацификацията трябва да се извърши, дори и да отнеме 30 години. Необходимо е да се избие арогантното чувство за превъзходство от лидерите на украинското общество и да се елиминират физически лидерите на украинския фашизъм.И, разбира се, демилитаризация. Какво означава това? Необходимо е насоченият срещу нас външен агресивен военен потенциал да се отдалечи максимално от Русия. Имаме нужда от демилитаризирана зона, иначе ще продължат да ни обстрелват“.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 86 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания