Last news in Fakti
  Тема: Украйна

29 Януари, 2024 10:25 6 125 106

Бих пожелал на Зеленски да умре, а на Украйна да се предаде, заяви Дмитрий Рогозин

  • зеленски-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • дмитрий рогозин

В интервюто руският политик загатна, че не смята за възможна капитулацията на Украйна на фона на подкрепата, която Западът оказва на Киев

В подробно интервю за "Газета.ру", бившият генерален директор на руската държавна корпорация за космически дейности "Роскосмос", Дмитрий Рогозин, изрази пожелания за Украйна за новата 2024 година "да се предаде“, а на президента ѝ Володимир Зеленски – "да умре“, предаде Фокус.

"Бих пожелал на Зеленски да умре, а на Украйна да се предаде“, отговори Рогозин на съответния въпрос на редакцията.

Още новини от Украйна

В интервюто руският политик загатна, че не смята за възможна капитулацията на Украйна на фона на подкрепата, която Западът оказва на Киев.

"Сега усилено пишат, че скоро на украинците ще им свършат патроните, в САЩ ще дойде на власт Доналд Тръмп, а в Германия - "Алтернативата за Германия“. Но ще ви кажа следното: победата ще бъде постигната само със силата на руското оръжие. Без успеха на нашата армия всички външни фактори ще бъдат от незначително значение. Бързата реакция на заплахите на фронта, попълването на армията и нейното оборудване е основната гаранция за победа и настъпване на мир“, обясни Рогозин.

На въпрос дали е против примирие между Москва и Киев и всякакво споразумение, Рогозин подчерта, че "аз съм за изпълнение на задачите, които ни постави президентът (на Русия Владимир Путин) – демилитаризация и денацификация. И това не трябва да се разбира като унищожаване на украински мъже във военна униформа. Много пъти съм ги разпитвал, а там малко са останали идейните. Денацификацията означава унищожаването на Бандера като феномен и на неговите носители. Идеолози. Денацификацията трябва да се извърши, дори и да отнеме 30 години. Необходимо е да се избие арогантното чувство за превъзходство от лидерите на украинското общество и да се елиминират физически лидерите на украинския фашизъм.И, разбира се, демилитаризация. Какво означава това? Необходимо е насоченият срещу нас външен агресивен военен потенциал да се отдалечи максимално от Русия. Имаме нужда от демилитаризирана зона, иначе ще продължат да ни обстрелват“.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 86 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    56 26 Отговор
    За всички е изгодно да има балансирана война. Тестват си оръжията на територията на Украйна. Военната промишленост разцъфтява след 50 години забвение. Въртят се огромни пари, всички в задкулисието са щастливи.

    Коментиран от #72

  • 2 Аз празнувам 3ти Март

    49 78 Отговор
    И аз това бих пожелал, но най-добре украйна да не съществува на картата на света. Също и Северна македония,

    Коментиран от #15, #25, #51, #73

  • 3 Пффф

    78 49 Отговор
    Я да умирате всички колхозни орки, по-добре!
  • 4 Русофил

    66 36 Отговор
    Абе Рогозин да си скача на батута и да си пие водката.
  • 5 Рейгън:

    51 29 Отговор
    Представяте,ли,си,на мен ми се налага да ходя да преговарям с руснаци.Вместо да пратят психитри да разговарят.
  • 6 българка

    68 33 Отговор
    Това не го решавате вие, по-добрата част от света не е съгласна!

    Коментиран от #20

  • 7 НИЯ

    39 65 Отговор
    Ето това е истината
    Човека го каза в прав текст,кой е виновен за това голямо кръвопролитие и защо.Причините са ясни.Дано да уврат главите на някой самозабравили се Господа.

    Коментиран от #90

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Реалист

    33 49 Отговор
    Американската политика за Европа да възраждат фашизма вече се е почнали от бутане на антифашистките паметници и подмяна на история.

    Коментиран от #85

  • 10 Бял мечок

    49 19 Отговор
    Ех водка ,водка,колкото повече толкова по добре.Скоро монголите ще бъдат наритани в монголия.
  • 11 Пффф

    52 25 Отговор
    Вижте монголоидната мутра на тази о.т.р.е.п.к.а. На всички колхозници са такива - безмозъчни, вмирисани на алкохол северни талибани с монголски очички, които нямат нищо общо с българите, освен че говорят на средновековен български диалект. Смятайте какви нищожни отпадъци са тези, които искат да им слугуваме.
  • 12 Мечтай си

    57 27 Отговор
    Украинците заявиха, че искат да са част от обединена Европа и Запада, а не от прогнилия ви и пропаднал руски свят. Насила хубост не става. Нищо няма да постигнете в Украйна. Войната ви даже има обратен ефект. Загубихте Украйна и украинците безвъзвратно.
  • 13 ИНЖ

    57 19 Отговор
    Тия започнаха да кълнат като дърти циганки!!! Толкоз си могат.
  • 14 Соваж бейби

    36 16 Отговор
    Аз искам хората да го линчуват на площада с жена му и да им покажат банковите сметки по време на войната !Усвоени пари и закупени имоти в чужбина за сметка на избити хора,мигранти и икономическа криза в Европа!
  • 15 По точно

    61 19 Отговор

    До коментар #2 от "Аз празнувам 3ти Март":

    Наглостта на този руснак е безгранична.

    Коментиран от #63

  • 16 Човек е такъв, каквито са мечтите му

    33 8 Отговор
    За Дмитрий Батутович, мисля, е пределно ясно.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Имал е предвид

    20 40 Отговор
    че, на фона на подкрепата, която Западът оказва на бадеровския режим , само капитулация не е достатъчно.
    Трпбва си и хигиенизиране, а и ЕС да си научи урока докрай.
  • 19 Иванушка 🇷🇺

    47 17 Отговор
    Пфф....приказки на малко дете.
    Да са си правили сметката руснаците с какво се зхващат и имат ли сили и възможности за това. Сега лежи в калните без климатик и топла вода окопи и се чуди откъде ти е дошло. Руски дураци )))

    Коментиран от #22

  • 20 Коя е ,,по-добрата част на света"...?!

    13 24 Отговор

    До коментар #6 от "българка":

    Според Министъра на Външните Работи на Германия-Аналена Бербок ли?!
    ,,Ако Путин си промени позицията на 360 градуса,ще заживеем в една...по-добра част на света...!"
  • 21 АНТИФАШИСТ

    22 33 Отговор
    Фашизма ще бъде изкоренен този път окончателно, ако се наложи и цената на трета световна, но Ротшилдите фашисти този път и те ще си го отнесат.

    Коментиран от #28, #64

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 гост

    29 10 Отговор
    В края на май миналата година стана известно, че на мястото на"Силата на Сибир-2" с капацитет 50 милиарда кубически метра Китай реши да даде приоритет на нов газопровод от Туркменистан.
    Въпреки че туркменският газ е с 30% по-скъп от руския газ, а преговорите за отстъпка с Ашхабад не дадоха резултати, Пекин даде зелена светлина на проекта за линия D, който ще внася 30 милиарда кубически метра годишно от Туркменистан. Това съобщи Ройтерс като се позовава на свои източници.
    Строителството на газопровода "Силата на Сибир-2" до Китай, който Русия планираше да започне през първото тримесечие на 2024 г., ще бъде отложено, пише The Financial Times, позовавайки се на ръководството на Монголия, през чиято територия трябва да премине газопроводът.
    Русия и Китай все още не са постигнали съгласие по ключови детайли от проекта, заяви монголският премиер Лувсаннамсрайн Оуюн-Ердене. "Тези две страни все още се нуждаят от време, за да проведат по-подробни икономически проучвания", каза той.
    Кво става , да не би дори "безграничния" съюзник Китай да разбра ,че договорите с бункерния плъх и тези като изкукалия Рогозин не струват и хартията на която са написани ??!!

    Коментиран от #30

  • 24 Няма такъв народ

    36 12 Отговор
    Поредния с промит мозък алкохолизиран комунист, който така и нищо не свърши в "Роскосмос".
  • 25 Толкоз

    39 19 Отговор

    До коментар #2 от "Аз празнувам 3ти Март":

    Светът ще бъде едно много по -добро място за живеене, ако терористична Русия бъде ликвидирана.
  • 26 Наглостта на ушанките!

    29 9 Отговор
    Няма граници!
    Миглена от Тервел
  • 27 И като се сетиш

    33 7 Отговор
    Че копейките се възхищават на тези...
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Рейчъл

    15 28 Отговор
    Сороси след Трета Световна няма да сте живи нали се сещате.

    Коментиран от #37, #83, #101

  • 30 гост

    27 7 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    Индия се отказва от руското оръжие в полза на американското !
    Обемите на доставките от Русия са намалели от началото на войната срещу Украйна. Индия, която е най-големият вносител на оръжие в света, бавно се обръща на Запад по същото време, когато САЩ правят всичко възможно да заздравят връзките си в Индо-Тихоокеанския регион, надявайки се по този начин да сдържат нарастващата мощ на Китай, съобщава Reuters, позовавайки се на източници от индийското правителство.
    "Малко вероятно е да подпишем голяма военна сделка с Русия", казва Нандан Уникришнан, експерт по Русия в мозъчния тръст Observer Research Foundation в Ню Делхи.
    И това е въпреки факта, че Русия наскоро е предложила на Индия доставки на модерните хеликоптери Камов (Ка-27) и изтребители Сухой и МиГ, както и съвместно производство, казват четирима правителствени източника в Ню Делхи, пожелали анонимност, тъй като става дума за чувствителна информация. Индия планира да похарчи близо 100 милиарда долара за отбраната си през следващото десетилетие, каза индийският военен министър. Миналата година Индия и Съединените щати подписаха сделка с General Electric (GE.N) за производство на двигатели в Индия за нейните изтребители, първата подобна концесия на САЩ в страна, която не е съюзник. Двете страни също така планират да "ускорят" технологичното сътрудничество и съвместното производство в области, вариращи от въздушна отбрана до разузнаване, бе съобщено тогава.
  • 31 Батут,

    29 6 Отговор
    Днес пак,ли ще превземате Авдеевка?
  • 32 Пацо

    24 6 Отговор
    Клоун
  • 33 Мито

    30 9 Отговор
    Нали се пишат стожери на ортодоксалното християнство. Хич не е християнско да пожелаеш нечия смърт, даже на врага ти.
    Дълъг живот му пожелаваме на Рогозин, за да види как матушката му се разпада на съставните републики
  • 34 Ей лайнешъл

    9 18 Отговор

    До коментар #28 от "Ей, дpuшъл":

    Хитлер е човек на американските и британските евреи
  • 35 един

    31 12 Отговор
    В Русия хората са малко,другото е зверове!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 И така

    27 13 Отговор
    Украинците са били най умните в бившия СССР,те създадоха най големия самолет в света,моторите на самолетите пак са тяхно дело и още куп неща
  • 39 Кремъл ще го отнесе....

    21 8 Отговор
    Като куцо пиле домати 🍅 !
    Скоро НАТО ще ги разклати !
    И при Кобзон прати !

    Коментиран от #46

  • 40 ХАХАХА

    8 17 Отговор
    Амерските тролове са се активизирали ,иде време за обяд и върло тролят като че ли има значение кой какво пише ,важното е да се плюе по Русия.
  • 41 Професора

    9 19 Отговор
    Американските престъпници чрез Окрайнината унищожават икономиката на ЕС обаче хунтата в Брюксел е назначена от Вашингтон и се прави на сляпа.

    Коментиран от #78

  • 42 Демократ

    23 9 Отговор
    От тези агресори не може да се очаква друго освен злоба,ненавист,омраза и призиви към смърт. Те се борят за нов световен руски ред на унищожението, насилието,убийствата. Цивилизацията е спасила света от варварите и сега ще стане така. Варварска Русия ще трябва да плаща цената на своето варварство,но и света плаща много скъпо битката с нея, защото няма как злото и лъжата да станат световни символи на преклонение. Българските недоразумения,които харесват Русия да заминават там, а не за САЩ и ЕС, за да се прочисти държавата от злобата,омразата и агресията им , за да станем нормална държава.

    Коментиран от #57

  • 43 Копейкин

    21 4 Отговор
    Я за какво мечтае руския елит..
  • 44 Самото "пожелание"

    18 6 Отговор
    Говори много за интелектуалния багаж на приносителя си!
  • 45 Ал Тъпоне

    15 1 Отговор
    Аааааа, не така! Който копае гроб другиму ....нали се сещате по-нататък. Стига толкоз трепане вече. Да си стискат ръцете , че вече ни омръзна, а и да могат хората в нашите заводи малко да си починат, че вече сумати време бачкат на три смени да въртят снаряди за фронта.
  • 46 Киев ще го отнесе...

    3 16 Отговор

    До коментар #39 от "Кремъл ще го отнесе....":

    Като куцо пиле домати 🍅 !
    Скоро РУСИЯ ще ги разклати !
    И при Бандера прати !
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Отвратен

    17 6 Отговор
    Още малко и Путин ще е труп ! А Русия в колапс ! икономиката империята на злото се срива !

    Коментиран от #52

  • 49 Иван

    14 6 Отговор
    Гладната кокошка Дмитрий Рогозин - просо сънува !
    Ха, ха, ха .........
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Харон

    10 4 Отговор
    НЕ ЗНАМ КАКВО НЕ СЕ ХАРЕСА НА ЦЕНЗОРА В ТОВА, ЧЕ ГО ИЗТРИ? Казах: Този пацул желае смъртта на друг човек. Да пита баба си какво се случва в такъв случай? Пада върху този който го желае. И да си направи тестамент...
  • 55 Олигофрен

    1 4 Отговор
    Вместо да се дават стотици милиарди за оръжие , да се направи един град , например в Турция и там да бъдат приютявани всички войници който не искат да убиват и да умират ! Така армиите ще се обезлюдят ! И ще настане МИР !
  • 56 Крастава

    7 3 Отговор

    До коментар #50 от "Бесен-_ Язовец":

    Грешка на природата.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 любител

    6 11 Отговор

    До коментар #53 от "Падението на факти":

    ами мисли логично защото човека е прав този надрусан комик за имения по цял свят пари и бело подложи укрите като пушечно месо за чужди интереси тези на краварите.

    Коментиран от #93

  • 59 Гост

    4 7 Отговор
    И България това желае
  • 60 Да питам..

    9 2 Отговор
    На тоя извадиха ли му какалашката от задника.. ???

    Коментиран от #62

  • 61 стоян георгиев

    13 3 Отговор
    Рогозка как е дъ то? Как те уцели хаймарса а пианке? Сега искаш зеленски да умре ама не искаш да ходиш в украйна...хахахах
  • 62 стоян георгиев

    7 3 Отговор

    До коментар #60 от "Да питам..":

    Извадиха му ги затова сега плачка!хахахах
  • 63 Значи си ....

    2 7 Отговор

    До коментар #15 от "По точно":

    ...Фашист незнащ нищо за историята на държавите в Европа.... .или се правиш , че не знаеш ,по примера на ЕС за историята на Сев. Македония .

    Коментиран от #66, #87

  • 64 Ало, дронче,

    13 4 Отговор

    До коментар #21 от "АНТИФАШИСТ":

    я прочети по-горе рогозката как говори с думите на Хитлер, казани спрямо Полша и Чехия през 1938 година и осъзнай кои са нацистите в момента. Понеже нямаш и грам собствен умствен багаж в тежко индоктирнираната си главЪ, те светкам, че нацистите са само и единствено в Кремъл!!!
  • 65 рoгоzкин

    10 3 Отговор
    как е жопата?заздравя ли 🤡
  • 66 А на бас,

    13 4 Отговор

    До коментар #63 от "Значи си ....":

    че нито знаеш какво е фашизъм, нито нацизъм, нито разликата между тях!
    Затова и не виждаш, че единствените нацисти в Европа в момента, претворяващи думите си в дела и геноцид са кремлянските!

    Коментиран от #92

  • 67 Мишка болшевишка

    14 2 Отговор
    До там ли я докарахме таварищ Да кълнете Нали знаеш Който кълне на главата му идва
  • 68 Гост

    12 3 Отговор
    С тази гуша...гаранция че ще изпревариш Зеленски.....
  • 69 Българин

    10 2 Отговор
    На Рогозин ще пожелая следното:
    - Да не си жив да видиш!
  • 70 тцтцтц

    11 2 Отговор
    Ей на това му се вика християнски ценности, да пожелаваш на някой да умре?!?!?!Ето на какви хора се кланят нашите приятели на рассия и към какви ценности ни теглят.

    Коментиран от #79, #81

  • 71 българин

    10 2 Отговор
    Бих желал същото за този свинчо, кремълските военнопрестъпници и рашистките пълчища в героична Украйна.
  • 72 На тебе

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    Рогозин пожелаваме да изпревариш Зеленски ,а на Русия да капитулира по най бързия начин
  • 73 Препоръка

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Аз празнувам 3ти Март":

    Прибери си в блатната кочина и празнувай когато искаш и каквото искаш!
  • 74 Аспарух

    14 3 Отговор
    Поредния руски проZтак .Като гледам как максимално отдалечаване НАТО от своите граници Швеция и Финландия и скоро още Украйна, Грузия ,Молдова......Скажи спасибо на своя фюрер Путлер.и за Груз 209 над 400 000 при Кабзон и Жириновски, за малко и ти, ама шрапнела в ресторанта като се навиване с водка те уцели в за...д..ка
  • 75 и да

    7 3 Отговор
    Да живее ботоксовото джудже на токчета.
  • 76 Копейкин

    12 1 Отговор
    Колко са долни мечтите на рузнаците.
  • 77 Значи

    12 1 Отговор
    На рогозин как му е гърба шрапнели от произведени в България боеприпаси му напълниха подтазовото пространство сега е нещо като самосвал 60-та година
  • 78 Доцента

    4 3 Отговор

    До коментар #41 от "Професора":

    На тебе какво ти разбира главата от икономика,та си се загрижил за ЕС
  • 79 А бе

    13 2 Отговор

    До коментар #70 от "тцтцтц":

    Какви християнски ценности може да се очакват от един кремълски фашист?
  • 80 ЗооукрофилЪ

    1 4 Отговор
    браво
  • 81 Селянин

    8 1 Отговор

    До коментар #70 от "тцтцтц":

    На този толкова много му треперят мартинките,че не знае какво говори.
  • 82 Един българин

    14 2 Отговор
    Това им остана на путлеристите да кълнат.Гнусно дебело същество
  • 83 Рейчъл

    6 2 Отговор

    До коментар #29 от "Рейчъл":

    Комуняго, защо си със сороско име?

    Коментиран от #86

  • 84 Ели Стоянова афтора

    1 7 Отговор
    Обичам Путин! Амин!
  • 85 Даааааа

    11 2 Отговор

    До коментар #9 от "Реалист":

    Путин избра конфликт, за да остане на власт, и понеже знае, че руснакът е галош можещ да се мисли за велик само във феодална система, ратифицира империалистическия феодализъм, в демократични гащи.
  • 86 АМИ

    3 4 Отговор

    До коментар #83 от "Рейчъл":

    Защото е пр@ста. Мисли си че ще оцелее.
  • 87 Даа бе

    5 1 Отговор

    До коментар #63 от "Значи си ....":

    Токова години изкара в началния курс,кога успя да научиш историята на Европа?
  • 88 ...

    6 1 Отговор
    Тебе те видяхме колко си кадърен. Мбуа ха ха ха ха 😂🤣🤣🤣😂
  • 89 ...

    11 1 Отговор
    Малко факти за Рогоноската
    2024 полети в космоса
    САЩ - 10
    КИТАЙ - 6
    Иран - 2
    Япония 1
    Индия 1
    Русия, Албания, Занзибар - 0
  • 90 А бе

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "НИЯ":

    По добре се погрижи за собствената си глава,че много си я занемарила,ако е възможно де. Господата ги остави,те носят глави на раменете си ,за разлика от тебе!
  • 91 Бамбука

    9 1 Отговор
    Те това е православен християнин ! Поздравления г-н комунист !
  • 92 значи си

    4 6 Отговор

    До коментар #66 от "А на бас,":

    хайде де , геноцид в Окрайна ....все едно да кажеш , че руснаците са извършвали геноцид над Хитлерова Германия . .... А какво е фашизъм и нацизъм се вижда в концлагерите - музеи .

    Коментиран от #96

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Васил

    7 1 Отговор
    Рогозин на колко бутилки водка стигна до този извод?
  • 95 Казуар

    8 1 Отговор
    Другарят Рогозин отърва кожата, и сега нагло говори.
  • 96 Така ли бе

    5 2 Отговор

    До коментар #92 от "значи си":

    Що за простотия е това?За вас всеки,който е срещу Русия е нацист и фашист?Докога с тази скапана руска пропаганда?Не ви ли се наби в междуушието,че тя за руските зомбита,НЕ Е ЗА НАС!! Вие нищо не можете да направите,защото от вас нищо не зависи!!
  • 97 Ха ха ха

    7 1 Отговор
    Розовите мечти на Рогозин
  • 98 Рогозката

    4 2 Отговор
    За малко да го утрепят в Украйна още му държи влага 🤭
  • 99 Ние пък

    2 1 Отговор
    Пожелаваме същото на Путлер
  • 100 На теб ти

    1 0 Отговор
    пожелавам милиони пъти да гледаш смърта в очите, да искаш да си мъртъв, да тлееш, да проклинаш дните и миговете!
  • 101 али

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Рейчъл":

    А ТИ СЕЩАШ ЛИ СЕ ДАЛИ ЩЕ СИ ЖИВ
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Тука

    0 0 Отговор
    Трият истината
  • 106 оля

    0 0 Отговор
    първо рогоската да умре
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания