Отидете към основна версия

6 032 119

Руски танкове се сблъскаха в битка (ВИДЕО)

  • украйна-
  • т-72-
  • танкове-
  • война-
  • русия-
  • сблъсък-
  • руска армия-
  • видео

Руските екипажи на танкове са изключително зле обучени

Снимка: 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців

Преди няколко дни украинските сили разбиха напълно руска бронирана колона край Новомихайловка. По време на тази битка един от руските танкове се удари в друг. Този доста комичен момент показва големи проблеми в руската армия, пише Forbes .

„Това е знак, че руските стандарти за обучение продължават да падат, докато Кремъл се опитва да възстанови повече от 300 000 жертви, които руски войски претърпяха по време на 23-месечната пълномащабна война срещу Украйна“, се казва в статията.

Битката, в която се удариха сами руските танкове, се проведе на 30 януари близо до село Новомихайловка, южно от Маринка. Руската бронетанкова група се опита да пробие до магистралата, свързваща Новомихайловка и Угледар. Ако тази атака беше успешна, позицията на украинските сили в това село щеше да стане катастрофална.

Цялата руска бронетанкова група обаче бе унищожена с помощта на дронове-камикадзе. За три часа битка руснаците загубиха три танка, 8 верижни бронетранспортьора и една бойна машина на пехотата, да не говорим за човешки загуби. Два Т-72 се сблъскаха един с друг, докато половината от щурмовия екип е изпълнявал странна маневра.

Колкото и лошо да беше руското обучение преди две години, сега е много по-лошо. За да запазят общата сила на своите фронтови формирования в лицето на катастрофалните загуби, руските военни центрове за обучение съкратиха и без това недостатъчното си обучение - и изпратиха недостатъчно обучени войски на фронта, се посочва в статията. В Русия военното оборудване може да свърши след шест месеца, посочва още изданието. Причина е катастрофалната загуба на фронта всекидневно - както в човешка сила, така и в бойна техника.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 47 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: