Last news in Fakti
  Тема: Украйна

6 Февруари, 2024 08:42 6 657 198

Украйна може да загуби войната, Русия в момента държи стратегическата инициатива

  • украйна-
  • мик райън-
  • русия-
  • война-
  • дронове-
  • стратегия-
  • владимир путин-
  • инициатива-
  • адаптация

Военен стратег забеляза тревожна за Украйна тенденция на фронта: Русия се учи бързо от грешките си

Украйна може да загуби войната, Русия в момента държи стратегическата инициатива - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA

Русия показа във войната си срещу Украйна, че се учи от своите грешки и може да се адаптира. Това написа за Foreign Affairs военният стратег и пенсиониран генерал от австралийската армия Мик Райън.

В момента Русия държи стратегическата инициатива - така че, за съжаление, поражението на Украйна все още е възможен резултат.

В началото на пълномащабната война Русия беше като арогантна и тромава мечка, прекалено уверена в бързата си победа. Но след близо 2 години война Русия показа, че може да се адаптира и промени. Когато Русия си вземе поуки от грешките си, тя е в състояние да систематизира наученото в армията и своята голяма отбранителна индустрия.

Украйна е по-добра в тактическата адаптация: учене и подобряване на бойното поле. Русия е по-добра в стратегическата адаптация или нещата, които засягат националната и военната политика, като например как държавите използват своите ресурси. И двете форми на адаптация са важни. Но втората е най-важната за спечелването на войни.

Колкото по-дълго продължава тази война, толкова по-добре Русия ще се учи, адаптира и изгражда по-ефективна, модерна бойна сила. Бавно, но сигурно Москва ще усвоява нови идеи от бойното поле и ще пренарежда тактиката си в съответствие с тях. Поради тази адаптация Русия успя да отблъсне украинската контраофанзива през лятото на 2023 г.

В крайна сметка, ако предимството на Русия в стратегическата адаптация се запази без подходящ отговор от Запада, най-лошото, което може да се случи в тази война, не е задънена улица на фронта. Това е украинско поражение.

Още през април 2022 г., няколко седмици след инвазията, Русия назначи единен командир на своите сили, който да синхронизира и ръководи армията. Русия също промени начина, по който води близък бой: първо хвърля в боя зле обучените си войници, или силите за еднократна употреба, които да изтощят украинските сили, след което идват добре обучените и опитни руски войници. Освен това Русия подобри и защитата си.

Руската армия също е станала по-добра в опазването на превозните си средства. В първите дни на войната Украйна използва дронове и прецизни ракети, за да унищожи успешно много от танковете и камионите на Москва, което доведе до множество руски поражения. Но в отговор войските на страната започнаха да създават импровизирани брони.

Съвременната война е почти невъзможна без разполагането на голям брой безпилотни летателни апарати. Поради това Русия увеличи производството на дронове. Също така руската армия си сътрудничи със своята стратегическа отбранителна индустрия за разработване и внедряване на различни нови и усъвършенствани системи за електронна война.

Не във всяка област обаче Русия е по-добра в адаптирането си. Украйна превъзхожда Москва по отношение на далечните удари, както и ефективните морски ударни способности. Но Русия може да си вземе урок и от тези свои грешки.

За да стане по-добра в стратегическата адаптация, Украйна трябва да премахне институционалните и времевите пречки, които стоят между тактическото обучение и доктриналните иновации и обучение. Ключов урок от украинската контраофанзива през 2023 г. например е, че доктрината за комбинираните оръжия, която НАТО преподава на украинските войски, е остаряла. Западът също трябва, разбира се, да продължи да въоръжава Украйна с модерни оръжия. Трябва да се създаде по-силна връзка между украинското тактическо обучение и индустриалното производство. Бойните уроци трябва бързо да преминат от бойното поле към производителите, което улеснява войниците да влияят върху производството на оборудване и боеприпаси. Украйна като цяло трябва да увеличи скоростта, с която внедрява нови адаптации.

Украйна няма време за губене в прилагането на тези мерки. Русия значително подобри способността си да учи и да се адаптира в Украйна. Колкото по-дълго продължава войната в Украйна, толкова повече Москва ще подобрява стратегическата си адаптация.

В момента Русия държи стратегическата инициатива - така че, за съжаление, поражението все още е възможен резултат.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Магаренко

    139 5 Отговор
    Идват БТРите от МВР и те ще обърнат хода на военните действия.

    Коментиран от #164

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пич

    145 5 Отговор
    Не може....!!! Украйна вече е загубила войната !!!

    Коментиран от #145

  • 4 Мите

    147 5 Отговор
    Абе къде е оня да напише ..."Русия загуби и тая война"..!Нещо ми се мота...!Няма хонорар днеска!

    Коментиран от #11, #155

  • 5 Спас

    108 2 Отговор
    И кво стана....ай ся всичкото козяче де се пенеше тука под строй и публично да се покаят....🤣🤣🤣🤣
  • 6 Мишел

    104 2 Отговор
    Вчера в Сената на САЩ лидерът на Демократеческата партия Шумер направи изявление, че ако САЩ не започнат отново да финансират Украйна, тази държава ще изчезне.

    Коментиран от #122

  • 7 12343211

    35 1 Отговор
    Стратегия+ държава.....
  • 8 Петко Лилов от ОССЕ америк. под-га

    65 1 Отговор
    Читатели на германското издание Die Welt разкритикуваха признанието на украинския президент Владимир Зеленски за възможната смяна на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни.
    В интервю за италианския канал Rai1 ръководителят на режима в Киев каза, че страната „има нужда от рестартиране и ново начало“, като подчерта, че мисли за смяна на хора в ръководството на държавата и въоръжените сили на Украйна.
    „Това е началото на края за Зеленски. Това вече се случи с Хитлер, когато той уволни своите генерали“, посочи Гюнтер Б.
    „Ако той наистина опита това, военните му ще организират преврат в един момент“, коментира The Huntress.
    „За мен той не иска да вижда реалисти до себе си. Освен Зеленски, никой друг не вярва в украинска победа“, отбеляза Бернд С. „Очаквам с нетърпение извиненията на нашето правителство защо Зеленски вече не може да бъде подкрепян“, написа Хорсти К.“
    „Това звучи наистина зле. Ако президентът вече не се вслушва в своите висши военни, нещата не вървят добре“, заключи Клаус С.
    По-рано британският вестник Financial Times, позовавайки се на източници, запознати със ситуацията, съобщи, че Зеленски се е срещнал със Залужни на 29 януари и му е предложил само позицията на съветник на украинските власти след оставката му. Списание Economist на свой ред твърди, че на Залужни е бил предложен постът секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна, но генералът е отказал.

    Изданието пише още, че на сегашния н

    Коментиран от #33

  • 9 Мдаа

    4 78 Отговор
    "Импровизирани брони"

    Това са тъй наречените "коуп кейджис" които служат само за успокоение на ватенките, но иначе никаква работа не вършат (затова така се наричат). Ако това са думи на този "военен" а не поредната руска пропагандна статия, значи за нищо не става от тоя.

    Спокойно можете да му игнорирате "анализа".

    Коментиран от #22

  • 10 Изтриха ме

    53 1 Отговор
    А нямаше нито обиди, нито цинизми.

    Коментиран от #30, #40, #60

  • 11 Факт

    8 93 Отговор

    До коментар #4 от "Мите":

    Русия загуби и тая война.

    Коментиран от #23

  • 12 БОЖЕ БОЖЕ

    67 4 Отговор
    НЕ Е ЛЕСНО ДА СИ ЕДЕОТ
    АЛОООО ИСТОРИЯТА ГЛУПАКО ИСТОРИЯТА
    БИСМАРК ГЛУПАКО
    БАВНО ЗАПРЯГАТ НО ДАЛЕЧЕ СТИГАТ
    АДЕЕЕЕЕЕ
    ГОТВЕТЕ СЕ ДА ОТГОВАРЯТЕ ПРЕД УКРАИНСКИЯТ НАРОД
    А ДО КОЛКОТО ЗНАМ ТИЯ СА ДОСТА ЗЛОПАМЕТНИ

    Коментиран от #171

  • 13 Не думай

    77 1 Отговор
    Нали довчера контраступа вървеше с пълна сила?😂😂😂...и ся какво стана, руснаците само с едни сапьорски лопатки разбиха цялото чудо оръжие на НАТО - това леопарди брадлита, Челинджърите дето бяха неунищожим , Хаймарсите пейтриътите.... хахахаха
  • 14 дедо Герчо

    50 1 Отговор
    ДА ДА И МНОГО ВИ ЗДРАВЕ ОТ ОРБАН...ХЪХЪХЪ...
  • 15 Механик

    86 1 Отговор
    Казано накратко, Русия ви спука като гноен цирей. Сега бавничко ви изстисква. Когато стане и това, ще ви дезинфекцира с перхидрол и йодна тинктура. После ще ви покрие със стерилна превръзка, че да не може раната отново да се зарази с фашизъм.
  • 16 нато и ес явно губят войната

    66 1 Отговор
    Когато си слабак не беше нужно да се перчиш на по-силния и можещия.
  • 17 ТаУмВзе

    62 1 Отговор
    Почва да стопля Праведната Пропаганда, че окрайна вече не съществува! Z
  • 18 пешо

    69 1 Отговор
    и на децата беше ясно , че усрайна не може да спечели тази война със изключение на краварските пудели
  • 19 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    49 1 Отговор
    Няма дума за ЕС и НАТО ‼️‼️‼️
  • 20 Аз съм веган

    3 43 Отговор
    Докато не видя да завземат авдеевка не вярвам

    Коментиран от #25

  • 21 Ни мой да бъде

    56 1 Отговор
    укронатовците в момента са в таен контранаступ...хахаха..
  • 22 Успокоявай се

    30 1 Отговор

    До коментар #9 от "Мдаа":

    Щом имаш нужда и ти върши работа.😂
  • 23 БРАВОС

    34 1 Отговор

    До коментар #11 от "Факт":

    СЪБУДИ СЕ
    ДА НЕ БЕШЕ МАХМУРЛИЯ
    КВО ИМАШЕ ЗАУПОКОЙ ЗА АВДЕЕВКА ЛИ

    Коментиран от #29

  • 24 Граф Иван Водкин-Бутылкин 0,5 л 🥃

    56 1 Отговор
    Ние не искахме война до последния момент.

    Но колко можеше да издържи тормозът над руския народ в Украйна? В Донбас, в Одеса, когато бандеровците изгаряха живи хора и ритаха изгорени с крака?

    Украйна като държава вече няма да съществува. Ще я разкъсат на парчета.
  • 25 Ти и за Бахмут

    40 1 Отговор

    До коментар #20 от "Аз съм веган":

    Така пишеше, преди това за Соледар, преди това за Мариупол.
  • 26 Кажете не на зависимостта

    4 61 Отговор
    Руските наколенки БУКВАЛНО живеят на пропаганда.

    В момента Украйна смила въоръжението на Русия останало от СССР, но те са се надрусали с пропаганда и са въодушевени.

    Коментиран от #32, #35, #116

  • 27 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    33 2 Отговор
    Украйна е само полигона на който САЩинските стратези искаха да ТАКОВАТ Путин и Русия ‼️
  • 28 Иванушка 🇷🇺

    5 40 Отговор
    Крайно време е Братушките да направят нещо различно от това да се свират в окопите и безпомощно да гледат как укрите бомбандират безнаказно руските градове и мирни жители. Така и не разбрах как една елементарна тридневна операция се превърна в такова кърваво мазало отнело живота и здравето на поне милион души.
    Защо рузнаците две години търпеливо и с "лека загриженост" позволиха на Запада да въоръжи Украйна до зъби, та направиха задачата си Кауза Пердута. Сигурно в Кремле и Ген.Щаба седят болни мозъци и пълни дебили. Добрста новина е че май вече не раздават Златни Айфони на разменените укрофашисти. Истински прогрес 😄
  • 29 Факт

    7 11 Отговор

    До коментар #23 от "БРАВОС":

    Кой е унищожил повече техника на противника: Украйна на Русия или Русия на Украйна?

    Коментиран от #61

  • 30 пешо

    28 0 Отговор

    До коментар #10 от "Изтриха ме":

    така е но пишеш срещу усрайна
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    18 1 Отговор

    До коментар #26 от "Кажете не на зависимостта":

    Не става само с речи❗

    Коментиран от #34, #66

  • 33 действително много жестоки кадри но

    30 0 Отговор

    До коментар #8 от "Петко Лилов от ОССЕ америк. под-га":

    Едва ли някой се надява бодливата тел да спре Танк а дори БМП !!! 05.02.2024 г. - 23:00ч
    Тежки кадри: близо до Работино въоръжените сили на Украйна започнаха да опъват спиралата на Бруно, но нашите разузнавачи ги намериха (ВИДЕО 18+) | Руска пролет

    Противникът на Запорожкия фронт е в отбрана и активно опъва бодливата тел, за да възпрепятства настъплението на руските войски.

    Във видеото бойците започнаха да опъват спиралата на Бруно, бяха разкрити от разузнаването на Южния военен окръг и бяха покрити с огън. Двама бяха незабавно елиминирани, а третият се опита да изпълзи, но това не му помогна.
  • 34 Кажете не на зависимостта

    5 4 Отговор

    До коментар #32 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Така е.

    Коментиран от #195

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ...

    5 28 Отговор
    Все големи експерти. Вече 2 години я губят тази война щото руската армия била по-силна, с по-добро оръжие, по-голяма, по-подготвена и т.н и т.н

    Коментиран от #41, #53, #123

  • 37 Баш Анализатор

    47 0 Отговор
    Може ли да попитам нещо, ама сериозно: Кои са войниците в украинската армия, откъде са взети, колко са?
    Питам не за друго, ами щото от изпуснати кадри от Киев примерно масово младите мъже работят, учат или се шляят по улици, молове и барове! Освен това Европа е пълна с потенциални украински герои, които ако се приберат до Украйна е за някоя седмица и пак навън. Изобщо сме свидетели на една много "странна война" с интересни особености, предимно медийни;)

    Коментиран от #68

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Кажете не на зависимостта

    1 26 Отговор

    До коментар #35 от "Братле,":

    Ентусиазъм на руските другаре. Верно е много яко.

    Коментиран от #51

  • 40 Уелкъм ту дъ клъб

    25 0 Отговор

    До коментар #10 от "Изтриха ме":

    Обяснение не чакай.
    Ако пишеш политкоректно,може даже и да си попсуваш...
  • 41 Карай братле,

    32 1 Отговор

    До коментар #36 от "...":

    Важното е, че контранаступа върви успешно и след като леопардите влязоха в Крим и Хаймарсите събориха керченския мост и Зеления вече почива в Крим както обеща, всичко върви по план, освободен е Донбас, Запорожка и Херсонска области и Укровермахта обсажда Москва.Всипконе наред, успокой се.Айонърямва сложи си маска и си шибни едно бустерче, всичко е наред.🙂

    Коментиран от #157

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 флипп

    40 0 Отговор
    Руснаците в момента, въоражени с лопати и винаги пияни, се бият буквално срещу икономическата мощ на целия свят - и бавно побеждават, не ми се мисли, ако някой вземе та ги въоръжи какво ще става.
  • 44 Майка ми е в гробищата,

    20 0 Отговор

    До коментар #38 от "Ъъъъ":

    Почина, ама ти освен че си друсан си и пълно хахо.
  • 45 Глупавият

    33 0 Отговор
    Не е умно да се обсъжда Русия. Умно е от нея да се учим.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Бойкот на алчните от О.Л.Х.

    39 0 Отговор
    Ако Западът не помага на Украйна - Русия ще победи,
    ако им помага - Русия пак ще победи, но по-бавно.
    Знаете кой го каза това...
  • 48 Бай Иван.

    37 0 Отговор
    Украинците освен да избиват мирното население в Русия.Дуги шансове на фронта нямат.Путин колкото по вече пази мирното Украинско население.Украинците доказват своята немощ на фронта само с терористични атаки.Но до края на годината ще си сменят нац флаг на 100%.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Цензур

    27 1 Отговор
    Вярно е, ако пишеш "Пусин", "ватенки" и т.н. не те трият.
  • 51 Форин офис

    16 0 Отговор

    До коментар #39 от "Кажете не на зависимостта":

    И те ли станаха руски другаре?Скоро чакаме и ЦРУ тогава...и пак лошо за вас, няма да има кинти за коментари.

    Коментиран от #57

  • 52 Абе то беше ясно

    28 0 Отговор
    Още от 1-я ден на войната. Кой е как ще победи най-голямата по територия страна в света, въоръжена до зъби с ядрена триада, даже и защита от тотална загуба има - Периметър! Даже и някой, някога да убивие всичките руснаци, то тази система ще унищожи сама враговете на Русия!
    Просто уравнението няма решение! Освен, ако самата Русия не реши да капитулира ей, така понеже иска да загуби войната?
    РВСН още не са стреляли нито един път в тази война и слава Богу да завърши и без тях.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 едва ли нормален човек е мислил друго!

    19 1 Отговор
    брейй че гадатели от каде ги намерихте хората видяха реалността чак след две години мале колко слепци има по тази земя…
  • 56 не всички са като нашите подлоги

    21 0 Отговор
    02.05.2024 г. - 16:40 ч
    Гърция не възнамерява да прехвърли системата за противовъздушна отбрана С-300 на Киев | Руска пролет

    Гърция не възнамерява да прехвърли системата за противовъздушна отбрана С-300 на Киев и няма да рискува защитата на страната си заради това.

    Официалният представител на гръцкото правителство Павлос Маринакис заяви, че Атина няма да прехвърля зенитно-ракетни системи (ЗРК) С-300 на Киев.

    Това решение застраши отбранителната способност на страната.

    „Нищо подобно няма да се случи при никакви обстоятелства, категорично отричам това“, каза Маринакис, коментирайки слуховете за прехвърляне на системата за ПВО.
  • 57 Кажете не на зависимостта

    0 20 Отговор

    До коментар #51 от "Форин офис":

    Винаги ми е било смешно когато руски наколенки търсят валидиране на фантасмагориите си от "прогнилия Запад".

    Коментиран от #63, #140

  • 58 Продажните мисирки

    17 0 Отговор
    Обърнаха плочата, хахаха 🤣
  • 59 Виж сега

    20 1 Отговор
    Първите предложения на руснаците са най-изгодни. След това не се преговаря. Това го е написал Бисмарк.

    Коментиран от #146

  • 60 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    16 0 Отговор

    До коментар #10 от "Изтриха ме":

    Споко❗
    Мен ме блок-и-рат почти всяка седмица, а не ползвам нищо неприлично❗
    Новата
    СВОБОДА НА СЛОВОТО ❕❕

    Коментиран от #62

  • 61 Аз съм веган

    1 16 Отговор

    До коментар #29 от "Факт":

    И като се изложиха орките, какво се промени?
  • 62 Кажете не на зависимостта

    0 18 Отговор

    До коментар #60 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Нищо, като "дойдат братушките" ще можеш да пишеш каквото си искаш.

    Нали това чакате.

    Коментиран от #70, #143

  • 63 Еми няма

    29 1 Отговор

    До коментар #57 от "Кажете не на зависимостта":

    Забраниха демократично руските канали и преса и сега слушаме, гледаме четем само свободна ,демократична и западна преса, друга в момента няма .

    Коментиран от #64

  • 64 Кажете не на зависимостта

    1 16 Отговор

    До коментар #63 от "Еми няма":

    Лъжата част от "традиционните" ви ценности ли е?

    Коментиран от #67

  • 65 Димо

    20 1 Отговор
    Само БайДън може да си мисли,че Русия ще загуби война в днешно време.В най-добрия случай за Украйна ще се повтори финала на руско-финландската война.Украинците ще загубят територии ,но ще запазят независимост.На друг вариант само марсианци могат да разчитат.
  • 66 рада дълбоката

    14 0 Отговор

    До коментар #32 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Кажи му и допълнението , че трябва и факти ама не такива спуснати от Галя от Посолството (както каза В. Ражидов )
  • 67 Ти кажи,

    14 0 Отговор

    До коментар #64 от "Кажете не на зависимостта":

    Нали си "демократ"?

    Коментиран от #69

  • 68 Могилизират бедните

    15 0 Отговор

    До коментар #37 от "Баш Анализатор":

    Хората от малките градчета и села, тях пращат на фронта. Няма да развалят рахатлъка на големите граждани я.
  • 69 Кажете не на зависимостта

    0 13 Отговор

    До коментар #67 от "Ти кажи,":

    Аз питам заради твоите изказвания, тъй че не мога "аз" да кажа.

    Коментиран от #71

  • 70 Генчо

    25 0 Отговор

    До коментар #62 от "Кажете не на зависимостта":

    А сега независими ли сме? Виж каква е държавата ни. Кой ни управлява и това е сподкрепата на западните ни партиори. Това ли е демокрацията. Мисля че е по-зле от комунизма.

    Коментиран от #78

  • 71 Аз цитирам

    14 0 Отговор

    До коментар #69 от "Кажете не на зависимостта":

    Форин офис и свободната преса и и западни демократични специалисти.

    Коментиран от #75

  • 72 Кажете не на зависимостта

    21 0 Отговор
    Мисирките обърнаха плочата, а уж доскоро укрите контранастъпваха.Хах.
  • 73 Циник

    24 1 Отговор
    А, не, те руснаците за пръв път воюват срещу фашисти и са като пиле в кълчища. Само ние в НАТО ги разбираме войните, особено ако са срещу деца и жени или най-много невъоръжени старци
  • 74 Кажете не на зависимостта

    19 0 Отговор
    Украйна загуби тази война, бандеровците се самоизяждат в паника!
  • 75 Кажете не на зависимостта

    0 12 Отговор

    До коментар #71 от "Аз цитирам":

    Лъжите не са "цитати".

    Коментиран от #77

  • 76 българин 777

    18 0 Отговор
    а добър ден и не мога да се начудя на тъпаците дето плюят русия не гледайте онези от горе дадено им е достатъчно много а за вас един ч-п
  • 77 Спри наркотиците

    13 0 Отговор

    До коментар #75 от "Кажете не на зависимостта":

    И прочети статията която "коментираш" .

    Коментиран от #82

  • 78 Кажете не на зависимостта

    0 19 Отговор

    До коментар #70 от "Генчо":

    Знаем защо никой от вас не е в "рая" на Путлер. Никого не заблуждавате.

    Коментиран от #81, #96

  • 79 Кажете не на зависимостта

    14 0 Отговор
    Вземам наркотици и съм зависим, освен това имам шизофрения и ред други психични разстройства.Сано понякога получавам просветление.Не ме съдете строго.
  • 80 Жмуц

    14 0 Отговор
    Никога не било възможно Крайна да спечели войната! Целта е друга!

    Коментиран от #87

  • 81 Защо не се лекуваш

    13 0 Отговор

    До коментар #78 от "Кажете не на зависимостта":

    И спри наркотиците.
  • 82 Кажете не на зависимостта

    0 14 Отговор

    До коментар #77 от "Спри наркотиците":

    В статията не пише нищо за руски канали и възможностите да ги следиш, тъй че ти спри с консумацията на руска пропаганда.

    Коментиран от #86

  • 83 Кажете не на зависимостта

    11 2 Отговор
    Психически съм много зле, имам и халюцинации...

    Коментиран от #85

  • 84 Гай Турий

    26 1 Отговор
    Много показателно е мнението на германците в Ди Велт за зеления палячо в Киев. Сравняват го с Хитлер, че решението му да смени Залужни, е началото на края. Така станало и с Хитлер, след като започнал да си сменя генералите. Защо не го сравняват с факти от историята на Индия или Китай например, а с Хитлер?! Отговорът е красноречив - в Киев на власт са неонацисти и фашисти.
    И нашата продажна клика на власт все още се прави на улава и омагьосана, че в същност помагат на фашистки режим и се нареждат на страната на загубилите войната и мира. Оставка негодяи! Българският народ не ви е дал подкрепата си. Държите се на власт с измамни избори и гласовете на 7 % от бандити като вас от вашите ОПГета.
  • 85 Виждаме пич,

    14 1 Отговор

    До коментар #83 от "Кажете не на зависимостта":

    Иди се лекувай.
  • 86 Кажете не на зависимостта

    10 2 Отговор

    До коментар #82 от "Кажете не на зависимостта":

    Аз съм шизофреник, прекалявам с наркотиците .
  • 87 Кажете не на зависимостта

    2 19 Отговор

    До коментар #80 от "Жмуц":

    "Никога не било възможно Крайна да спечели войната"

    Не само, че е възможно, ами ще го направи.

    Като не можете да превземете едно село, поне да се въртят статиите, докато не започнете да бягате пак. Тогава пак ще излезе алкохо лика за да плаши с "ядрото". И така до разпада на "магучая".

    Коментиран от #88, #89, #95

  • 88 Братле

    13 1 Отговор

    До коментар #87 от "Кажете не на зависимостта":

    Спри да друсаш.
  • 89 Авдеевка

    14 1 Отговор

    До коментар #87 от "Кажете не на зависимостта":

    Вече пробиват към централната част на така нареченото село, не знам от коя паралелна реалност пишеш.

    Коментиран от #90, #92

  • 90 Наркотиците

    15 1 Отговор

    До коментар #89 от "Авдеевка":

    Не прощават.И на него не са направили компромис.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Кажете не на зависимостта

    0 19 Отговор

    До коментар #89 от "Авдеевка":

    Пробиха "каналните воини", и сега ги изчистват на групички.

    Вие с едно село не можете да се справите при тотално муниционно, оръжейно и числено превъзходство, щели да побеждават Украйна.
  • 93 Помощ за слабите реотани

    17 0 Отговор
    Украйна утече в канализацията. Не я мислете.
    А сега по-важен проблем: украинец с микробус прекарал през Румъния, България и Гърция десетина кила експлозив С4 (не се прави в Украйна, а в САЩ), в Грузия го хванали.
    Задача: Познайте колко оръжие и експлозиви има в тайници в ЕС от "съюзниците". И колко струва граничният контрол в ЕС...
  • 94 БАРС

    15 0 Отговор
    ТАМ ПРОЧЕТОХ КАТО ОБЩО ,ЧЕ РАША ЕДИН ВИД ДАЛА МНОГО ЖЕРТВИ.ДА ДАЛА Е ВОЙНА Е НО ДО ПРЕДИ ЕДНА СЕДМИЦА ЖЕРТВИТЕ НА НА РАШКИТЕ СА ОКОЛО 45 000 ХИЛ.СОЛДАТА ,А НА УКРИТЕ ПОЧТИ 500 000 И МНОГО МНОГО РАНЕНИ.И ПОНЕЖЕ НОВИНАТА Е ВЗЕТА ОТ УКРАИНА НОРМАЛНО Е ДА СИ НАПИШАТ ,ЧЕ ИМАТ НЕЩО ПО ДОБРО О РАШКИТЕ.НИЩО ПОДОБНО .РАШКИТЕ ГЛЕДАТ ДА ДАДЪТ МНОГО МАЛКО ЖЕРТВИ ЗА ТОВА И НЕ СЕ ХВЪРЛЯТ НА ЮРОШ.А И ДА ПОДСЕТЯ НЕЩО АВТОРА ,ЧЕ РАША НИКОГА НЕ Е ГУБИЛА ВОЙНА .ОТДЕЛНИ БИТКИ ДА НО КРАЯТ НА ВОЙНИТЕ ВИНАГИ СА БИЛЕ ПОБЕДИТЕЛИ.
  • 95 И за Бахмут така пишеше преди

    14 1 Отговор

    До коментар #87 от "Кажете не на зависимостта":

    Преди това за Соледар, преди това за Мариупол, а доскоро и за Маринка все такива ги пишеше...

    Коментиран от #99

  • 96 Гай Турий

    15 1 Отговор

    До коментар #78 от "Кажете не на зависимостта":

    Ако има безброй гризачи да ти ядат плодовете, то винаги ще са наядени и неприятни на вид. Докато съществува лакомата и ненаядна многоглавата хидра на жидоянките и анголосаксите, няма как и в Русия да се установи нещо по-бляскяво от типа на бленувания запад. Само че ако забелязваш тоя запад скорострелно запада, почернял от гладни черни дрисливи хлебарки, които започнаха да го гризат. Хехе - Τеmpora labuntur et fortuna mutatur! Панимайш, умнико?

    Коментиран от #104, #154

  • 97 Акула

    9 0 Отговор
    Слава на Русия!Русия е Сила и Мощ и враговете и лазят в праха.
  • 98 Кажете не на зависимостта

    14 1 Отговор
    Украйна изтече в клозета.Бсндеровците се самоизяждат.Центаджиите вият в безсилна ярост....
  • 99 Кажете не на зависимостта

    1 11 Отговор

    До коментар #95 от "И за Бахмут така пишеше преди":

    Факта, че споменаваш Мариупол, който беше завладян през първите няколко месеца на войната с останалите селища казва всичко за това какво мислите РЕАЛНО. Няма сериозни успехи. Само мъка на всяка крачка.

    Коментиран от #105

  • 100 Чума

    13 0 Отговор
    Хайде сега на килимчето пред чичко Сорос! Да давате обяснения, кой колко пари усвои и нищо не свърши като хората в защита на Демокрацията от путинските агресии! Отдавна /60 - те години на 20 век/ началника на ЦРУ за Балканите е посочил в доклада си, че ако срещнете някой българин и той ви се натрапи като антикомунист, ,,бъдете сигурни, че пред вас стои изпечен мошеник, убиец, касоразбивач, измамник, психо пат, човек, който току що е избягал от затвора или скоро ще влезе там"! Факт! Още посочва, че трите големи български задгранични, заявили се като ,,антикомунистически" клона нищо не правят, враждуват помежду си и единствената им цел е кой да измъкне повече пари от господарите си и на вече САЩ!
  • 101 Изравнили 3 села

    2 12 Отговор
    И спечелили агресорите вече....
  • 102 Ферхунде

    7 0 Отговор
    Гюле,Гюле 00 крайна,мичка ви пайна,нямате вече фандък и за Уайнаа.
  • 103 Умирам от смях

    5 1 Отговор
    Не може, а ще.
  • 104 Кажете не на зависимостта

    3 16 Отговор

    До коментар #96 от "Гай Турий":

    Пак ли "Запада" ви е виновен за тоталната мизерия в блатото? 23 години я управлява "най-великия" и сте в калта. Кого заблуждаваш? КАзах ти, кажи не на зависимостта (от руската пропаганда). Нищо добро не ти носи.

    Коментиран от #107, #129, #130, #153

  • 105 Помня че на всеки

    11 1 Отговор

    До коментар #99 от "Кажете не на зависимостта":

    Град така виеше, какво сега виеш на Авдеевка🤣

    Коментиран от #108

  • 106 Украйна е 100% леш,

    12 1 Отговор
    Тагаренко сам го доказа по телевизията, каза, че складовете на НАТО са вече празни, а и украинци не останаха. Остава да вдигат белият байрак, че поне малко семе да им остане, иначе изчезват и като народ.

    Коментиран от #111

  • 107 Що не ги спреш

    11 1 Отговор

    До коментар #104 от "Кажете не на зависимостта":

    Тия наркотици и не потърсиш лечение в някоя психиатрична клиника?

    Коментиран от #109

  • 108 Кажете не на зависимостта

    1 11 Отговор

    До коментар #105 от "Помня че на всеки":

    Като гледам постовете, май други "вият". Аз гледам сеир и правя коментари по същество.
  • 109 Кажете не на зависимостта

    2 14 Отговор

    До коментар #107 от "Що не ги спреш":

    Смешно е надрусани от руската пропаганда и нямащи връзка с реалността да дават такива съвети.

    Коментиран от #117

  • 110 Боже Пази ЕС

    13 2 Отговор
    УСрайна е типичен пример как @мерика Унищожава държавите по Света!
    Знаете какво стана с Ирак, Либия, Авганистан...
    И потърпевш след това е Европа с Хилядите мигранти - т@рористи.
    От украйна ще тръгнат Милиони за Европа!

    Коментиран от #114

  • 111 стоян георгиев - мераклията

    10 2 Отговор

    До коментар #106 от "Украйна е 100% леш,":

    Споко ,нямаа са плашиш!На хохохолите сега ще им докарат боеприпаси и оръжия от Еквадор и Перемогата започва отново.Може и някой еквадорски забелен банан.

    Коментиран от #158

  • 112 Фактите

    3 10 Отговор
    Винаги ще се намери пенсиониран военен,който да направи копейките
    щастливи!
  • 113 Николай

    7 1 Отговор
    А добро утро!
  • 114 Прав си

    3 10 Отговор

    До коментар #110 от "Боже Пази ЕС":

    "УСрайна е типичен пример как @мерика Унищожава държавите по Света!"

    Прав си. Някой фашистки режим ги напада, но руските наколенки обвиняват "САЩ".

    ТОЧНО ТАКА: това е ТИПИЧЕН ПРИМЕР.
  • 115 Чума

    10 3 Отговор
    Запада е гневен на Путин, че не приключва агресията си по бързо и така поставя и тях в много неловко положение! Не забелязвате ли, как Герб едва чакаха и чакат да приключи първо вируса, а сега и войната, за да вземат в комфортна обстановка еднолично цялата власт и да се хвалят с успехи!? До тогава ще делегират нещо като власт на ПП да носят отговорност за разрушен паметник на малкото...
  • 116 Хохо Бохо

    14 2 Отговор

    До коментар #26 от "Кажете не на зависимостта":

    Не си единствен случай. Берлинчани, и те като тебе, така са били назобали с пропаганда, че когато червената армия влиза в Берлин местните си мислели, че снимат филм и това не са истински руснаци. Та продалжа ай със самозаблудите

    Коментиран от #118

  • 117 От Зеленски

    12 1 Отговор

    До коментар #109 от "Кажете не на зависимостта":

    Ли гледате, че се друса и него имитирате?Идола си?Спри момче, спри докато е време ...

    Коментиран от #120

  • 118 Кажете не на зависимостта

    2 14 Отговор

    До коментар #116 от "Хохо Бохо":

    Няма да дойдат "асвабадителите". Свиквайте с мисълта. Родили сте се в грешното историческо време.

    Коментиран от #131, #136

  • 119 Да ва

    11 2 Отговор
    Такоам в гиниралити,децата вече знаят че осрайна загуби войната,а по-големите още докато започна. А,бе вие къде живеете бре...
  • 120 Кажете не на зависимостта

    2 11 Отговор

    До коментар #117 от "От Зеленски":

    Прав си, колкото Зеленски е "наркоман", толкова и аз се "друсам".

    Коментиран от #127

  • 121 бай Даньо

    1 8 Отговор
    Ама да не превзеха Авдеевка, бе
  • 122 СТИГА БЕ

    2 5 Отговор

    До коментар #6 от "Мишел":

    Ам това пък от къде го разбра,... или си бил там или си ги съчиняваш

    Коментиран от #161

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Рамбо 🇱🇷🇺🇦

    2 7 Отговор
    Когато имаш стотици хиляди рашиски орки, чийто живот не струва и копейка, злото и кръвожадно Жуже може да си прави всякакви експерименти.

    Коментиран от #134

  • 125 Това

    1 11 Отговор
    е много "смислена" тактика-"Русия също промени начина, по който води близък бой: първо хвърля в боя зле обучените си войници, или силите за еднократна употреба, които да изтощят украинските сили",много мотивиращо за руснаците пращани в бой.Вероятно там е пълно с "матросовци", които с голи гърди се хвърлят срещу украинските куршуми,за да завладеят още малко украинска територия.Много възвишена цел и извисен начин за постигането и,типично "по руски",добър пример и идеал за всички русофили.

    Коментиран от #133

  • 126 Артилерист

    11 2 Отговор
    Този австралиец се е изказал доста по-обективно и грамотно от американците и укровермахтенци, които авторката досега ни пробутваше. Може би причината за отрезвяването и захвърляне на пропагандните нелепости, основаващи се на отделни укротерористични актове, се дължи на очевидното превъзходство на руските войски. На няколко пъти пиша, че руснаците използват огневото (АРТИЛЕРИЯ, ракети, дронове) си и авиационно предимство, последователно смилайки съпротивата на противника, без да излагат на риск своята пехота и бронирана техника с фронтални атаки и опити за пробив в дълговременно подготвяните опорни райони, участъци и пунктове. Изобщо "пробив", с масиране на хора и техника на тесни участъци, трябва да се счита за твърде остарял прийом при наличието на настоящото разузнаване и възможности на средствата за поразяване. Украинците се опитаха да го прилагат при юруша и контранаступа, но това се превърна в "месни атаки", които само захранваха руската месомелачка и доведоха до големи загуби за атакуващите...
  • 127 Хахаха

    7 0 Отговор

    До коментар #120 от "Кажете не на зависимостта":

    Много як виц, успя да ме разсмееш!😂🤣😂
  • 128 Мнение

    3 12 Отговор
    Досега в тази война Русия е загубила половината от танковете си и едва ли има поводи за оптимизъм.

    Коментиран от #132

  • 129 Умнорляк

    13 0 Отговор

    До коментар #104 от "Кажете не на зависимостта":

    Както щат да живеят, нито кравите, нито ти имате право да сте там. Да не би, команчите и ацтеките да живеят по добре?

    Коментиран от #159

  • 130 Ъхъ

    8 0 Отговор

    До коментар #104 от "Кажете не на зависимостта":

    тоталната мизерия е в панелката, от която дра/ищиш...
  • 131 Колкото и да се гърчиш

    8 1 Отговор

    До коментар #118 от "Кажете не на зависимостта":

    И да ти е гадно на "душата", това е положението, света се променя.🙂
  • 132 Аааа, всичките

    7 1 Отговор

    До коментар #128 от "Мнение":

    Ги загуби,не знаеш ли, руснаците се бият вече само със сапьорски лопатки!
  • 133 Абе

    5 0 Отговор

    До коментар #125 от "Това":

    Това директно копи пейст от Маман Галя ли е?
  • 134 Рамзан ага

    8 0 Отговор

    До коментар #124 от "Рамбо 🇱🇷🇺🇦":

    Бат Рамбо,позакърпиха ли те отзаад след срещата с чеченския спецназ?
  • 135 Грантомет

    10 0 Отговор
    Украйна или НАТО загуби войната?
  • 136 Смех в блатото

    7 0 Отговор

    До коментар #118 от "Кажете не на зависимостта":

    Не казвай Хопп,преди да си скочил.Живеем в интересни времена деденце.

    Коментиран от #138, #168

  • 137 Павел пенев

    12 1 Отговор
    Мара простата е готова за министър на отбраната. От това преписване на чужди коментари вече е военен експерт.
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 8672

    2 0 Отговор
    Какво чудно има?
  • 140 Верно ли

    5 0 Отговор

    До коментар #57 от "Кажете не на зависимостта":

    Искаш да кажеш, че кака ти Мара е руска наколенка??? :)))))
  • 141 Марчеее

    11 0 Отговор
    "Украйна може да загуби войната".

    Бъркаш думичките. Не "може", а "ще"!!!
  • 142 Абе

    7 0 Отговор
    Щом и във Foreign Affairs започнаха да излизат подобни "материали" значи американските елити се готвят да хвърлят киифските нацита под автобуса. И това е done deal, както казват презокеанските ни братушки.
    Украйна не си струва нито парите, нито риска. ЕС ще продължи да финансира войната още известно време, докато свършат парите.....
  • 143 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 0 Отговор

    До коментар #62 от "Кажете не на зависимостта":

    Аз съм бил и когато "братушките" са били тук, ама ти явно НЕ ❗
    Иначе щеше да знаеш, че
    Когато двама си мерят (3,14)шките да не си навираш zadnika оти щи го сцепАт❗
    А може това да ти е мечтата❤❤
  • 144 Ами

    5 0 Отговор
    Американските братуши излизат от тази война. ЕС братушките продължават засега.
  • 145 Хи хи хи хи

    1 9 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    Ти си загубил на баба си хвърчилото!УКРАЙНА НИКОГА НЯМА ДА ЗАГУБИ ВОЙНАТА!!

    Коментиран от #151

  • 146 А бе

    0 8 Отговор

    До коментар #59 от "Виж сега":

    Преговори няма да има,ще има само бой по руските блатни ватенки и стратегически предприятия в Русия!!

    Коментиран от #149

  • 147 ...

    7 7 Отговор
    Тридневната спец операция вече продължава две години. А се води с високоточни бомби фъргани от космическо-галактическите сили със супер безаналогови оръжия срещу зле обучената страхлива армия на Украйна. Какво повече да кажем за възможностите на Русия?
    Киев за 3 дена...

    Коментиран от #148

  • 148 Не,

    7 6 Отговор

    До коментар #147 от "...":

    Всеизвестен е фактът, че руснаците се бият само със сапьорски лопатки.Раквритв свършиха още през 2022 г, а още 2021 г. долара стана 200 рубли и руската икономика рухна.
  • 149 Грейт съксес

    6 0 Отговор

    До коментар #146 от "А бе":

    Тоест украинците ще станат европейските муджахидини и това ще е големия успех.
  • 150 Мнение

    8 1 Отговор
    Ами тя я е загубила още от самото начало! Много напа и от така нареченият колективен запад и от васалската роля на ЕС да не счупи хатъра на на хегемона САЩ, който иска да подчини света на неговите интереси! Да,ама съветът се промени и от еднополюсен става многополюсен! Колкото до руската мечка,никой не може да я победи! Нито е побеждавана в миналото,нито ще бъде победена в настоящето, нито пък в бъдещето! ЕС налива в корумпираната Украйна грешни пари, което ще го доведе неминуемо до разпад, защото докарва европейците до там,да не могат да свържат двата края! ЕС е в предсмъртна агония! Жалко!
  • 151 Германски експерт

    6 1 Отговор

    До коментар #145 от "Хи хи хи хи":

    Щото война няма!
    Ще е едновременно край на СВО и край на Украйна!
    Просто и логично!

    Коментиран от #169

  • 152 атеш айдар марийка

    4 0 Отговор
    рекорд, руснаците избиха 584000 (+23000 за януари) фашистки урки а други 780000 ги направиха инвалиди
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Даааааа

    2 10 Отговор

    До коментар #4 от "Мите":

    РУСИЯ НИКОГА НЯМА ДА СПЕЧЕЛИ ТАЗИ ВОЙНА!! .......Доволен ли си??

    Коментиран от #156

  • 156 Чапаев

    10 0 Отговор

    До коментар #155 от "Даааааа":

    Как да спечели, като война няма обявавана?
    Айде де, да обяви Зеления! Ама няма гащи... Щото тогава става друго...

    Коментиран от #160

  • 157 Хихихихихи

    0 8 Отговор

    До коментар #41 от "Карай братле,":

    Къде ги прочете тези фантасмагории?Почти нищо драстично не се променило на фронта.Войната е позиционна!!!Всичко ще си дойде на място! Оръжие ще има,боеприпаси ще има,войници за ВСУ ще има!! Най важното,ще има здрав,як кютек за блатната кочина!! По всички линии-икономическа,военна и политическа!!Запиши да не забравиш!!
  • 158 ХА ХА

    0 0 Отговор

    До коментар #111 от "стоян георгиев - мераклията":

    Как знаеш за забеления еквадорски,нали е все в тебе.
  • 159 Даа бе

    1 4 Отговор

    До коментар #129 от "Умнорляк":

    Много по добре и от тебе живеят селчо копейкин.
  • 160 А бе

    1 5 Отговор

    До коментар #156 от "Чапаев":

    Зеленски гащи има,но вие дупе нямате, война да обявите.Според вашите закони това е равносилно на вътрешна революция.

    Коментиран от #162, #170

  • 161 А бе

    1 1 Отговор

    До коментар #122 от "СТИГА БЕ":

    На този фантазията му винаги работи на празни обороти.Добър ден да ти каже,трябва да погледнеш слънцето къде е.
  • 162 Чапаев

    6 1 Отговор

    До коментар #160 от "А бе":

    Той Вова каквото трябва е обявил!
    И всичко върви по план.
    Да сте го чули да реве, като Зеления?

    Коментиран от #166

  • 163 Питащ

    2 1 Отговор
    И сега Киев за 3 дни най-вече? Или Москва ке падне?
  • 164 Ха,ха, ха, ха,

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Магаренко":

    Кълвящите на гола кука с маджун веднага наскачаха и се радват "щастливците"! И те не знаят на какво точно!
  • 165 Марче това ти ли го снесе

    6 1 Отговор
    или "експерта":
    "Украйна превъзхожда Москва по отношение на далечните удари, както и ефективните морски ударни способности"


    Който и да го е казал, а спрете с тъпотиите! Не помагате така!
  • 166 А бе

    3 4 Отговор

    До коментар #162 от "Чапаев":

    Зеленски е нападнат,нормално е да иска помощ! На тебе ти предстои да ревеш,както и на всички твои сънародници! Запиши да не го забравяш!

    Коментиран от #172, #175

  • 167 пиночет

    2 4 Отговор
    Палячовската Русия,ще стане Москалия!
  • 168 Хи хи хи хи

    1 0 Отговор

    До коментар #136 от "Смех в блатото":

    Ти винаги казваш хоп след като скочиш.Внимавай да не глътнеш вода и да се удавиш!
  • 169 А бе

    1 2 Отговор

    До коментар #151 от "Германски експерт":

    Германски експерт,от кое село си,по точно от коя махала?

    Коментиран от #173

  • 170 Да бе

    6 0 Отговор

    До коментар #160 от "А бе":

    И за какво Русия да обявява война Украйна, след като и така с 5% мобилизация занулява военния капацитет на Украйна, а и ЕС е в прогресивна рецесия. Което с бърза победа не може да се осъществи! Защо да бърза? Нека си научат добре урока, та да не се повтаря. А и живота в РФ си тече нормално и дори икономиката в растеж/

    Този вид война на изтощението, не е избран случайно от Русия! И не само Украйна да изтощи.

    Коментиран от #174

  • 171 Неее

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "БОЖЕ БОЖЕ":

    "БОЖЕСТВЕНАТА",ТИ СЕ ПРИГОТВИ ДА ОТГОВАРЯШ ПРЕД ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД!! НЯМА ДА ТИ СЕ РАЗМИНЕ,НАЦИОНАЛНА ПРЕДАТЕЛКО!!
  • 172 Да бе

    3 1 Отговор

    До коментар #166 от "А бе":

    "Зеленски е нападнат, нормално е да иска помощ"

    И как е нападнат си пропуснал да кажеш! "Непровокирано" и "Пълномащабно" нали???:):)

    А помощ иска от тези които предизвикаха конфликта и продължват да търсят последни украйнец с пари от западните данъкоплатци, Въпреки, че края на конфликта е ясен. Въпросът е само с повече или с по-малко жетрви и загубени територии.

    Коментиран от #179

  • 173 Германски експерт

    1 1 Отговор

    До коментар #169 от "А бе":

    От намайкатишундурмово. Махалата ще ти я кажа на ушенце.

    Коментиран от #176

  • 174 Нее бе

    2 3 Отговор

    До коментар #170 от "Да бе":

    Този път урока ще за Русия,другарю!Няма друга алтернатива,понимаеш?Само три държави в ЕС са в състояние да поставят Русия на колене!Това никога не го забравяй!!

    Коментиран от #178

  • 175 Чапаев

    1 1 Отговор

    До коментар #166 от "А бе":

    Петъка никога не е ревал, камо ли Чапаев!!!

    Коментиран от #177

  • 176 По кротко

    1 1 Отговор

    До коментар #173 от "Германски експерт":

    Да не ти заритам експертната шамандура,пришълецо!

    Коментиран от #180

  • 177 А бе

    1 1 Отговор

    До коментар #175 от "Чапаев":

    Винаги има първи път!И двамата ще ревете!!

    Коментиран от #181

  • 178 Чапаев

    4 1 Отговор

    До коментар #174 от "Нее бе":

    Русия вече е завършила училище и може само да преподава уроци! Няма нужда да учи повече, особено от слабаци!

    Коментиран от #182

  • 179 Хи хи хи хи хи хи

    4 2 Отговор

    До коментар #172 от "Да бе":

    Не се пъни толкова!Русийката ти приключва!!

    Коментиран от #183

  • 180 Германски експерт

    2 0 Отговор

    До коментар #176 от "По кротко":

    Целият съм в очакване!
  • 181 Чапаев

    2 0 Отговор

    До коментар #177 от "А бе":

    Ще си останеш с чакането да го видиш!

    Коментиран от #184

  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 Хо хо хо хо

    2 1 Отговор

    До коментар #179 от "Хи хи хи хи хи хи":

    Това значи светът да приключи.
    Нали помниш кво каза чичо Вова?

    Коментиран от #185

  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Хи хи хи хи хи хи

    1 3 Отговор

    До коментар #183 от "Хо хо хо хо":

    И на кого му пука чичо ти вова?

    Коментиран от #187

  • 186 Не е вярно

    5 1 Отговор
    Миналата седмица Украйна си върна Крим, Херсонска, Запорожка иДонецка област. Руснаците избягаха на остров Сахалин. В момента Залужни и Зеленски подготвят пролетна контраофанзива за да може Украйна да си върне Киев. Слава кокаину, Украине, европине и Сащине.
  • 187 Хо хо хо хо

    1 0 Отговор

    До коментар #185 от "Хи хи хи хи хи хи":

    На мен най-малко! Аз вече съм се наживял.
    И наседници нямам, тъй че ще гледам гъбите с бира и пуканки...
  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Нострадамус

    3 0 Отговор
    Америка отказва финансиране ,значи край .Баба Европа ще помага още някой месец и това ще е финала на Зеления клоун !

    Коментиран от #198

  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 Мемфис

    1 2 Отговор
    Гледам първите постове и се чудя, тези проруски постове рускоплатени иZ.оди ли ги слагат, или директно има платен човек в редакцията на сайта?
  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 аутфилдер

    0 0 Отговор

    До коментар #189 от "Нострадамус":

    Надай се на пияни булки
Новини по държави: