Отидете към основна версия

4 637 44

Професор от университета "Джон Хопкинс": Тъжно, но Байдън вероятно е с деменция

  • джо байдън-
  • деменция-
  • президент-
  • сащ

Състоянието му се влошава, смята Марти Макари

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Редица грешки и пропуски на президента на САЩ Джо Байдън може да показват, че той развива деменция, свързана с възрастта. Това заяви пред мнение изрази пред Fox News д-р Марти Макари, професор в университета "Джон Хопкинс".

"Всеки човек обърква думите и прави грешки в речта. При него забелязваме обаче значително влошаване на речта и загуба на паметта, това се случва все по-често“, каза той. - Това е причина за безпокойство. Свидетели сме на спад в когнитивните функции. Разликата с това, което имаме сега, и това, което беше преди пет години, е очевидна и тъжна.“

Макари добави, че стабилизирането на състоянието на настоящия американски лидер е „изключително малко вероятно“. „Това очевидно е свързана с възрастта деменция и хората се притесняват, че това може да повлияе на дейността му“, убеден е лекарят.

В петък конгресменът Рони Джаксън, който преди това е работил като лекар на бившите президенти на САЩ Барак Обама и Доналд Тръмп, изрази мнение, че Байдън трябва да се подложи на много умствени тестове, след което техните резултати трябва да бъдат оповестени на американските граждани. Конгресменът е убеден, че настоящият американски лидер не може да носи отговорност за ядрения арсенал на САЩ.

Байдън, който навърши 81 години през ноември 2023 г., често прави словесни грешки в публичните си изказвания. Републиканците използват това в политическата битка, за да поставят под въпрос умствената и физическата способност на държавния глава да продължи да ръководи Съединените щати.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 57 гласа.

Свързани новини