Отидете към основна версия

2 491 27

При победа: Тръмп готви "най-мащабното" депортиране на мигранти и спира безвъзмездната помощ за други страни

  • доналд тръмп-
  • джо байдън-
  • сащ-
  • президент

Бившият държавен глава се опасява от терористични актове на територията на страната

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вашингтон трябва да откаже да предоставя безвъзмездна помощ на която и да е страна и да отпуска средства изключително под формата на заеми. Това мнение изрази в събота на страницата си в социалната мрежа Truth Social бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, който се бори за номинация за кандидат за поста държавен глава от Републиканската партия.

„Чуваш ли ме, Сенат? Отсега нататък пари за чуждестранна помощ не трябва да се дават на която и да е страна, освен ако не са дадени като заем. Може да е без лихва и безсрочно, но това все пак трябва да бъде заем“, заяви той.

Бившият държавен глава е убеден, че Съединените щати "не трябва повече да се държат глупаво" и че трябва да могат да искат връщане на заемите, ако е необходимо.

Съединените щати да очакват терористични атаки в не много далечно бъдеще, а това ще се дължи на проникването на много нелегални мигранти в страната, заяви Тръмп.

„Има хора, които проникват в нашата страна, които не трябва да са тук. Хора, които проникват в нашата страна, могат да причинят огромни проблеми. Има 100 процента шанс да има терористични атаки в не много далечното бъдеще“, каза той пред привърженици в Южна Каролина, където първичните избори на републиканците ще се проведат на 24 февруари.

Тръмп увери, че ако спечели изборите през ноември, ще сложи край на „политиката на отворените граници“, въведена от настоящия президент на САЩ Джо Байдън, и ще започне най-мащабното депортиране на нелегални мигранти в американската история.

Преди това бившият ръководител на САЩ предупреди, че до края на президентството на Байдън броят на нелегалните мигранти в САЩ ще бъде около 19 милиона и ще надхвърли населението на щата Ню Йорк.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 20 гласа.

Свързани новини