Отидете към основна версия

1 499 18

Джон Кърби става помощник на президента на САЩ

  • джон кърби-
  • сащ-
  • белия дом

Координаторът по стратегически комуникации на Съвета за национална сигурност на Белия дом ще бъде повишен

Координаторът по стратегически комуникации на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби ще получи нова длъжност и ще бъде повишен в помощник на президента на Съединените щати, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на източници в американската администрация.

Кърби ще бъде назначен за съветник на Белия дом по комуникациите на националната сигурност и ще получи собствен персонал от подчинени, които ще наблюдават обмена на информация между различни американски отдели. Те ще работят отделно от Националната служба за охрана.

Освен това Кърби ще бъде повишен от заместник-помощник в помощник на президента на Съединените щати. Агенцията подчертава, че въпреки новата позиция Кърби ще продължи да говори на редовни брифинги за журналисти в Белия дом.

Кърби, който служи като прессекретар на Пентагона от януари 2021 г., беше назначен за координатор по стратегически комуникации в Съвета за национална сигурност на Белия дом през май 2022 г. От 2015 г. до 2017 г. той е бил и ръководител на пресслужбата на Държавния департамент на САЩ.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.

Свързани новини