Отидете към основна версия

4 683 163

Путин: Съжалявам, че не започнахме по-рано активни действия в Украйна ВИДЕО

  • владимир путин-
  • интервю-
  • украйна-
  • русия-
  • джо байдън

Руският президент смятал, че срещу себе си има "достойни хора" и това го подвело

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Западните политици изопачават думите на руския президент Владимир Путин за причините за началото на специалната военна операция - нейният спусък беше отказът на Киев от Минските споразумения. Това заяви руски лидер в интервю за журналиста Павел Зарубин, предаде ТАСС.

Държавният глава изрази съжаление, че Москва не е започнала „активни действия“ по-рано, той нарече сегашния президент на САЩ Джо Байдън предпочитания от Русия кандидат, а държавния секретар Антъни Блинкен „наш човек“.

„Не съм казвал, че началото на нашата специална военна операция в Украйна е свързано със заплахата от нападение на НАТО срещу Русия", заяви Путин.

Разговорът беше за постоянното разширяване на Северноатлантическия алианс, към който Киев планираше да се присъедини: „Ние, разбира се, бяхме и сме притеснени от възможността Украйна да бъде въвлечена в НАТО, тъй като това застрашава сигурността ни.“

"Непосредственият повод за началото на специална военна операция беше пълният отказ на настоящите украински власти да изпълнят Минските споразумения".

„Единственото, за което можем да съжаляваме, е, че не започнахме активните си действия по-рано, вярвайки, че имаме работа с достойни хора.“

„Добре е, че на запад гледат и слушат какво говоря. Ако днес по някаква причина, свързана с тях, не можем да водим пряк диалог, то трябва да сме благодарни на г-н Карлсон, че можем да го направим чрез него като посредник.”

Президентът не получи "пълно удовлетворение от това интервю", тъй като се готвел да отговаря на трудни въпроси, а Карлсън "избра друга тактика" - „изненадващо за западен журналист, той се оказа търпелив.“

Путин счита, че възможно Карлсън да бъде арестуван в САЩ. „От гледна точка на самия Карлсън това би било тъжно. Но от гледна точка на това хората по целия свят да разберат какво е съвременна либерално-демократична диктатура, това вероятно би било нещо добро. Тогава ще покажат истинския си цвят."

Русия предпочита Байдън като президент на САЩ пред Тръмп: „Той е по-опитен, предвидим човек, той е политик от старата формация. Но ние ще работим с всеки американски лидер, на когото американският народ има доверие.“

Путин по време на личната си среща с Байдън не забелязал у него признаци на недееспособност: „Ами да, той погледна листчето си. Честно казано, погледнах и моето. Да, удари си главата в хеликоптера, докато излизаше, но който от нас не си е удрял главата някъде, нека той пръв хвърли камък”.

От руска гледна точка е „неправилно“ Москва да се намеси в предизборната кампания в САЩ, която „придобива все по-остри форми“. За Москва по-важно е не здравословното състояние, а политическата позиция на кандидатите: „Смятам, че позицията на сегашната администрация е изключително вредна и погрешна“.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен, говорейки за еврейските погроми в Руската империя, всъщност признава "Киев и прилежащите територии" за първоначално руски: „Явно г-н Блинкен е наш човек. Напразно прави такива публични изказвания. Това може да доведе до неуспех."

Германският външен министър Аналена Бербок е враждебна не само към Русия, но и към собствената си страна: „Защото е трудно да си представим, че политик от такъв ранг би се отнасял с такова презрение към икономическите интереси на своята страна и своя народ.“

Зелените, към които принадлежи Бърбок, „спекулират със страховете на хората“, но по-късно следват линия, която е далеч от това, с което са дошли на власт.

Що се отнася до публикациите, че дядото на Бербок е бил нацист, „не трябва да се прехвърли отговорността за това, което Хитлер е направил върху хората от днешното поколение “.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 62 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания