Отидете към основна версия

1 274 20

Ники Хейли: Тръмп остава приятел с Путин и след смъртта на Навални

  • сащ-
  • ники хейли-
  • доналд тръмп-
  • владимир путин

Той продължава да е на негова страна, обвини кандидатката за президентска номинация бившия държавен глава

Снимка: ЕПА

Кандидатката за президентската номинация на Републиканската партия Ники Хейли отправи остри критики към Доналд Тръмп заради това, че поддържа приятелски отношения с Владимир Путин, след като се появи информацията за смъртта на руския опозиционен лидер Алексей Навални, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Доналд Тръмп продължава да е на страната на Владимир Путин – един човек, който убива политическите си опоненти, държи американски журналисти за заложници и никога не е криел желанието си да унищожи Америка", каза Хейли в изявление, разпространено от предизборния ѝ щаб.

Тръмп от години насам периодично хвали Путин, като през 2022 г. го нарече "гений“ заради решението му да нахлуе в съседна Украйна, отбелязва Ройтерс.

Изявлението на Хейли бе публикувано в момент, в който да засилва критиките си срещу съперника си за номинацията на Републиканската партия на първичните избори в опит да преодолее голямата преднина, която той има в проучванията на общественото мнение.

През последните седмици тя го заля със злъчни критики по теми като характера и менталните му качества и го обвини, че се сприятелява с диктатори.

Междувременно група високопоставени лидери в Конгреса са препоръчали на Хейли да ѝ бъде назначена охрана от Сикрет сървис, след като тя е съобщила, че получава все повече заплахи, предаде Асошиейтед прес, като се позова на свой източник.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 24 гласа.

Свързани новини