Отидете към основна версия

1 973 104

Украйна отново призова да бъде поканена в НАТО

  • украйна-
  • нато-
  • андрий ермак

Това поиска Ермак в рамките на Мюнхенската конференция по сигурността

Ръководителят на кабинета на президента на Украйна Андрий Ермак на среща на членовете на международната работна група по сигурността и евроатлантическата интеграция на Украйна, проведена в кулоарите на Мюнхенската конференция, отново призова за ранна покана в Киев към НАТО, съобщиха от пресслужбата на президента на Украйна.

„В кулоарите на Мюнхенската конференция по сигурността ръководителят на канцеларията на президента Андрий Ермак заедно с генералния секретар на НАТО през 2009-2014 г. Андерс Фог Расмусен проведоха среща на международната работна група по сигурността и евроатлантическата интеграция на Украйна ”, се казва в съобщение.

Ермак каза на срещата, че „Украйна се нуждае от НАТО, но Алиансът също се нуждае от Украйна, и то възможно най-скоро“. Според него, „покана за Украйна би била сигнал за решителност от страна на съюзниците в НАТО“. Ръководителят на президентската канцелария също акцентира върху необходимостта от „осигуряване на Украйна с достатъчно оръжия и боеприпаси“.

Както посочва президентската канцелария, Андерс Фог Расмусен от своя страна заяви, че през последните две години партньорите са предоставили на Украйна безпрецедентна помощ и подкрепа и трябва да продължат да доставят колкото е възможно повече.

Отбелязва се, че участниците в срещата са били бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън, бившият шведски премиер Карл Билд, съпредседателят на партията Съюз 90/Зелените Омид Нурипур от Германия и бившият специален представител на САЩ за Украйна Кърт Волкер.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 34 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: