Отидете към основна версия

3 321 19

Военната помощ за Киев отслабила шведската армия

  • швеция-
  • армия-
  • украйна

Финансовата компенсация не е достатъчна, за да възстановим прехвърлените в Украйна оръжия, заяви командващият шведската армия генерал-майор Йони Линдрофс

Шведската армия не е в състояние да компенсира недостига в оръжейните си резерви, възникнал след предоставянето на военна помощ на Украйна, поради липса на средства. Това каза пред телевизионния канал SVT командващият шведската армия генерал-майор Йони Линдрофс.

„Финансовата компенсация, отпусната на въоръжените сили от шведското правителство, не е достатъчна, за да замени пратките с прехвърлените оръжия. Фактът, че армията изпитва недостиг на оръжия от известно време, означава, че отбранителните способности на Швеция намаляват“, каза той.

Ситуацията се усложнява допълнително от факта, че цените на оръжията и военното оборудване вече са се увеличили, за някои военни стоки два или повече пъти, отбелязва SVT. Шведската армия също изпитва недостиг на личен състав, тъй като според телевизионния канал значителен брой военнослужещи са заминали за Украйна като инструктори и консултанти на Въоръжените сили на Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 15 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: