Отидете към основна версия

1 398 29

Зеленски подписа. Разрешава на чужденци и лица без гражданство да служат в Националната гвардия

  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • национална гвардия-
  • чужденци-
  • гражданство-
  • служат-
  • подписа-
  • указ

Чужденците, приети на военна служба, преминават задължителен медицински преглед от военномедицинска комисия в здравно заведение на Министерството на вътрешните работи на Украйна

Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна, Володимир Зеленски, подписа указ, който разрешава на чужденци и лица без гражданство да служат в Националната гвардия на страната, съобщават Укринформ и БТА.

Указ No. 84/2024 от 21 февруари "Правила за чужденци и хора без гражданство на военна служба в Националната гвардия на Украйна" беше публикуван на уебстраницата на държавния глава.

В част 4 на чл. 211 на закона " За военния дълг и военната служба" и част 5 от чл. 9 на закона "За Националната гвардия на Украйна", президентът одобрява "Правила за чужденци и хора без гражданство на военна служба в Националната гвардия на Украйна."

Указът е влязъл в сила от деня на публикуването му.

Според одобрените правила чужденците, които живеят законно в Украйна, нямат присъди и покриват изискванията за военна служба, определени в закона "За военния дълг и военната служба" могат да бъдат приети като доброволци (с договор ) за военна служба в Националната гвардия на Украйна.

Те могат да служат с чинове редници или сержанти.

Чужденците, приети на военна служба, преминават задължителен медицински преглед от военномедицинска комисия в здравно заведение на Министерството на вътрешните работи на Украйна, професионален и психологически подбор и трябва да покрият нормативите за физическа подготовка, определени от министерството на вътрешните работи.

Жени чужденци е възможно да бъдат приемани на военна служба по договор, ако има свободни военни длъжности, които може да бъдат заемани от жени.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 14 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: