Отидете към основна версия

1 865 42

Русия не е окупирала никого, Путин не е човек на войната, заяви Милорад Додик

  • русия-
  • владимир путин-
  • милорад додик-
  • република сръбска-
  • украйна

Той е посочил, че Русия е излязла от всичко това още по-силна, което Западът не е очаквал

Снимка: БГНЕС

Президентът на Република Сръбска Милорад Додик е заявил в интервю за РТРС, че руският президент Владимир Путин не е човек на войната, но, както твърди, е бил принуден да защитава националните и държавни интереси със "специална операция" в Украйна.

"Западът наруши всички предупреждения от 2008 г. насам, от Мюнхенската конференция, да не отива към границите на Русия и да не атакува политическата ѝ система. Западът наруши всичко това в своята арогантност, за да хване Русия и да доведе до нейната инвазия", заявява Додик в интервю за "Радио и телевизия на Република Сръбска" от Казан, като добавя, че Путин се застъпва за запазването на мира и стабилността.

Той е посочил, че Русия е излязла от всичко това още по-силна, "което Западът не е очаквал".

Той е заявил, че Русия под ръководството на Путин е развила своята икономика и е изградила стабилност и свобода за всички свои граждани.

"Русия помага на другите и не е окупирала никого, дори Украйна“, е коментирал Додик.

Говорейки за ситуацията в Босна и Херцеговина, Додик е заявил, че руският президент "знае много добре, че чужденците се опитват да откраднат нашата собственост чрез неизбрани лица и смята, че това е недопустимо и Русия няма да приеме подобно поведение".

"Силата на Република Сръбска е възкресена тук и аз се гордея с това", е допълнил Додик, заявявайки, че се застъпва за "силно децентрализирана Босна и Херцеговина със силни автономии като Република Сръбска".

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 44 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания