Отидете към основна версия

1 380 29

Япония обяви въвеждането на нови санкции срещу Русия след страните от Г-7

  • япония-
  • санкции-
  • русия

Лидерите на Г-7 тласкат света към голяма война, коментира ръководителят на комисията по международни въпроси на Държавната дума и лидер на ЛДПР Леонид Слуцки

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Японското правителство също ще разшири санкциите срещу Руската федерация поради ситуацията в Украйна, както направиха други членове на Г-7 по-рано тази седмица. Японският премиер Фумио Кишида обяви това на онлайн разговорите на лидерите на Г-7 в събота, предадоха руските медии.

„Премиерът Фумио Кишида каза, че Япония, в тясно сътрудничество с Г-7, е предприемала строги мерки през цялото това време и сега ще въведе допълнителни санкции, включително ограничения за физически лица и организации на Руската федерация“, заявиха в изявление от Японското външно министерство. Подчертава се, че ръководителят на японското правителство по време на онлайн преговорите на лидерите на Г-7, председателствани от Италия, е обещал да продължи всеобхватната подкрепа за Украйна, преди всичко в областта на възстановяването и модернизацията на украинската инфраструктура.

Срещата на върха на Г-7 се проведе във формат на видеоконференция на втората годишнина от началото на боевете в Украйна - 24 февруари. Лидерите, сред които липсваше френският президент Еманюел Макрон, който беше представен от външния министър Стефан Сежурне, бяха призовани от украинския президент Владимир Зеленски да продължат да подкрепят страната.

Междувременно ръководителят на комисията по международни въпроси на Държавната дума, лидерът на ЛДПР Леонид Слуцки разкритикува резултатите от съботната среща на Г-7, заявявайки, че лидерите на асоциацията тласкат планетата към голяма война.

„Онлайн срещата на върха на Г-7 не доближи разрешаването на украинския конфликт и беше по-скоро като „сбирка“ на последователите на Оруел", написа политикът в събота в своя канал в Telegram. „Лидерите на тези страни декларират подкрепа за утопичната „формула за мир” на Зеленски, докато самите те вземат решения, които тласкат планетата към голяма война.

Той обвини страните от Г-7 в използване на едностранен език, заплахи и изнудване, както и в прикриване на военните престъпления на Украйна срещу руски цивилни.

„Светът е много по-широк от границите на Г-7 и те не могат да диктува на страните от глобалното мнозинство как да живеят“, обобщи Слуцки.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 21 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: