Отидете към основна версия

5 926 129

Зеленски разочарован от Запада: Светът ще помни разправиите ви за военната помощ

  • украйна-
  • володимир зеленски

Не искаме нищо повече от необходимото, за да защитим живота си, заяви украинският президент

Вътрешните спорове между партньорите на Украйна относно военната помощ няма да бъдат забравени, каза Володимир Зеленски в редовното си вечерно телевизионното обръщение, цитиран от РИА Новости.

Според него светът има „достатъчно системи за противовъздушна отбрана“ и „Украйна не е поискала нищо повече от необходимото“, за да „защити живота“.

Той разкритикува забавянето на доставките на оръжие и системи за противовъздушна отбрана на Киев, обвинявайки съюзниците във „вътрешни политически игри и спорове“, които ограничават „нашата отбрана“.

"Това е невъзможно да се разбере. Невъзможно е да се съгласим с това. И ще бъде невъзможно да се забрави - светът ще помни това", каза Зеленски.

Американският конгрес все още не е подкрепил искането на администрацията да отпусне още 60 милиарда долара за Киев поради позицията на републиканското мнозинство в Камарата на представителите. Предишните заделени средства приключиха през декември миналата година и част от предварително обявените пакети с военна помощ идват в Украйна в изпълнение на предишни договори.

Русия смята, че доставките на оръжия за Украйна въвличат пряко страните от НАТО в конфликта и са „игра с огъня“.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 62 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: