Отидете към основна версия

12 432 320

Белгород е във война: руски бойци атакуват военни обекти, губернаторът призова населението да се крие

  • русия-
  • белгород-
  • белгородска област-
  • украйна-
  • война-
  • путин-
  • владимир путин-
  • свобода за русия

Руски бойци, сражаващи се на страната на Украйна, атакуват военни обекти на руската армия

Снимки: Телеграм

Руската Белгородска област е във война. Руски бунтовници, противопоставящи се на режима на Владимир Путин, атакуват военни обекти в Белгород и цялата област, докато във федерацията се провеждат президентски избори.

В областта беше обявена въздушна тревога. Областният управител Вячеслав Гладков обяви ракетна заплаха и призова населението да се укрива, предаде „Радио Свобода“.

Легионът „Свобода за Русия“, воюващ на страната на Украйна, предупреди, че ще извърши масирани атаки срещу военни обекти и позиции на руските въоръжени сили в Белгород. Руски канали в Телеграм също съобщават за взривове и експлозии в областта.

Руски медии съобщават, че са нанесени удари по жилищни сгради в Белгород и областта, а над 60 автомобила са изгорели при обстрела. Руските медии съобщават, че районът до границата с Украйна е бил атакуван от украинските сили. Киев твърди, че подкрепя руските бунтовници, но те не са под контрола на ЗСУ, а са отишли да „гласуват“ за президент на Русия.

Нападенията на руските легионери се случват на фона на президентските избори в страната. Централната избирателна комисия обяви, че избирателната активност на президентските избори към момента е над 50%. Владимир Путин утре ще получи нов президентски мандат, тъй като няма никаква опозиция на вота, а властите извършват репресии срещу всеки, който се противопостави на войната и Кремъл.

Руското министерство на отбраната съобщава, че е свалило петнадесет ракети RM-70 "Вампир". По-рано същото министерство съобщи, че армията на Путин е е отблъснала нови опити на въоръжени групи да нахлуване през границата от Украйна. Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков съобщи, че търговските центрове ще останат затворени утре и в понеделник, а училищата в Белгород няма да имат занятия в понеделник и вторник заради обстановката.

Руският доброволчески корпус (също легион, съставен от руски бойци) обяви, че войските на Путин се крият зад цивилни като жив щит. „Във връзка с провеждането на военна операция на територията на Курска и Белгородска области, отново призоваваме за спешна евакуация на жителите на Белгородска и Курска област. Спасете живота си и живота на децата си! Нашата задача е да осигурим максимална сигурност на местното население“, предупредиха вчера от корпуса.

Легионерите, които се бият на страната на Украйна и извършиха нападение на територията на Белгородска и Курска области на Руската федерация, се опитват да създаде плацдарм за бъдеща кампания срещу Москва за сваляне на режима на диктатора Владимир Путин. Това каза ръководителят на Украинския център за сигурност и сътрудничество, военният експерт Серхий Кузан. "Като цяло действието на руските доброволци е невероятно. Пълно унищожаване на репутацията на Путин като цяло и особено на репутацията му пред глобалния юг, в частност Китай", отбеляза Кузан. Руските доброволци поеха контрола над редица населени места, напълно нарушиха изборния процес, което всъщност делегитимира властта на Руската федерация. Руски войници също бяха убити и пленени. Авторитетът на Путин е напълно унищожен.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 107 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания