Отидете към основна версия

2 700 20

Руски дронове нанесоха удари по украинския Харков

  • харков-
  • дронове-
  • атака-
  • русия

Въздушната тревога, обявена в града, е била в сила над 16 часа и половина

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-малко пет руски безпилотни летателни апарата нанесоха късно снощи удари по град Харков, като градът продължава да е в опасност, съобщи в социалната мрежа "Телеграм" управителят на Харковска област Олег Синегубов, цитиран от Ройтерс и БТА.

Кметът на Харков Игор Терехов обяви, че е бил поразен Основянски район в града, при което е причинен пожар. За момента няма данни за жертви или ранени.

Намиращият се в Североизточна Украйна град Харков, вторият по големина в страната, е честа мишена на руски атаки в последните седмици.

Междувременно продължителната въздушна тревога, обявена в голямата част от Харковска област рано тази сутрин беше отменена.

Обществената телевизия "Суспилне" съобщи, че въздушната тревога в града е била в сила над 16 часа и половина, най-продължителната от началото на инвазията на Русия в Украйна през февруари 2022 г.

Миналата седмица руски войски навлязоха в северните части на Харковска област и край редица села в близост до руската граница се водят сражения. "Суспилне" съобщи, че в районите, засегнати от тази атака, въздушната тревога се запазва.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 25 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: