Отидете към основна версия

1 128 12

Макрон заминава за Саксония във втория ден от тридневното официално държавно посещение в Германия

  • еманюел макрон-
  • саксония-
  • германия-
  • държавно посещение-
  • франция

Той трябва да изнесе реч за политиката на Европейския съюз в подножието на великолепната катедрала Фрауенкирхе

Снимкa: БГНЕС

Президентът на Франция Еманюел Макрон заминава днес, във втория ден от тридневното си официално държавно посещение в Германия, в източната германска провинция Саксония, предава ДПА и БТА.

Макрон предприе важно тридневно пътуване до Германия, отбелязвайки присъствието си с трогателна почит към мемориала на Холокоста в Берлин, който се намира близо до емблематичната Бранденбургска врата и сградата на Райхстага. Заедно със съпругата си Брижит Макрон отдаде почит на евреите, загинали по време на Холокоста.

Маршрутът на двойката включва посещение на двореца "Морицбург", придружени от германския президент Франк-Валтер Щайнмайер и съпругата му Елке Буденбендер.

Сърцевината на визитата на Макрон обаче е в Дрезден, столицата на Саксония, където той трябва да изнесе реч за политиката на Европейския съюз в подножието на великолепната катедрала Фрауенкирхе. Очаква се да привлече голяма публика от Саксония, Полша, Чехия и Франция.

В Дрезден дневният ред на Макрон включва и посещение на Института Фраунхофер за фотонни микросистеми. Там той ще се включи в дискусии за изкуствения интелект и производството на микрочипове в Европа, подчертавайки значението на технологичния напредък в региона.

Макрон ще пътува и до университета в Мюнстер в Западна Германия. Посещението е особено специално, тъй като той ще получи Международната награда за мир на Вестфалия, подчертавайки неговия принос за мира и сътрудничеството в Европа.

Посещението завършва с участието на Макрон във френско-германските правителствени консултации в двореца Мезеберг, укрепвайки силните връзки между двете нации.

Това е първото посещение на френски президент в Германия от 24 години насам.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: