Отидете към основна версия

3 080 53

Денис Шмигал: Очакваме Украйна да получи нова доставка на оръжейни системи и артилерийски снаряди

  • украйна-
  • денис шпигал-
  • оръжейни системи-
  • артилерийски снаряди-
  • прага

Преговорите в Прага, в които участваха Чехия, Полша, Латвия, Дания, Холандия и САЩ, се съсредоточиха върху няколко ключови теми

Снимкa: БГНЕС

Очаква се Украйна да получи нова доставка на оръжейни системи и артилерийски снаряди, обяви министър-председателят Денис Шмигал след продуктивни дискусии в Прага. Срещата, в която участваха лидери от цяла Европа и Съединените щати, се фокусира върху засилването на отбранителните способности на Украйна на фона на продължаващите конфликти, предава БТА.

Преговорите в Прага, в които участваха Чехия, Полша, Латвия, Дания, Холандия и САЩ, се съсредоточиха върху няколко ключови теми. Те включват чешкото предложение за доставка на боеприпаси, подобряване на противовъздушната отбрана на Украйна със системи Пейтриът и доставка на изтребители F-16.

Дискусиите засегнаха и съвместното производство на оръжия, сигнализирайки за силно сътрудничество в подкрепа на Украйна. Премиерът Шмигал изрази оптимизъм относно резултатите от тези дискусии, подчертавайки ангажимента на европейските партньори да подкрепят Украйна. Той подчерта разбирането сред съюзниците по отношение на жертвите, които Украйна прави, и тяхната готовност да подкрепят усилията на Украйна за победа.

Срещата в Прага не само обещава незабавно предоставяне на военна помощ на Украйна, но и проправя пътя за нови проекти в сътрудничеството в областта на отбраната. С подкрепата на своите европейски и американски партньори Украйна изглежда ще укрепи значително отбранителните си способности.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 29 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: