Тема: Украйна

30 Май, 2024 16:35 3 020 53

Денис Шмигал: Очакваме Украйна да получи нова доставка на оръжейни системи и артилерийски снаряди

  • украйна-
  • денис шпигал-
  • оръжейни системи-
  • артилерийски снаряди-
  • прага

Преговорите в Прага, в които участваха Чехия, Полша, Латвия, Дания, Холандия и САЩ, се съсредоточиха върху няколко ключови теми

Денис Шмигал: Очакваме Украйна да получи нова доставка на оръжейни системи и артилерийски снаряди - 1
Снимкa: БГНЕС

Очаква се Украйна да получи нова доставка на оръжейни системи и артилерийски снаряди, обяви министър-председателят Денис Шмигал след продуктивни дискусии в Прага. Срещата, в която участваха лидери от цяла Европа и Съединените щати, се фокусира върху засилването на отбранителните способности на Украйна на фона на продължаващите конфликти, предава БТА.

Преговорите в Прага, в които участваха Чехия, Полша, Латвия, Дания, Холандия и САЩ, се съсредоточиха върху няколко ключови теми. Те включват чешкото предложение за доставка на боеприпаси, подобряване на противовъздушната отбрана на Украйна със системи Пейтриът и доставка на изтребители F-16.

Дискусиите засегнаха и съвместното производство на оръжия, сигнализирайки за силно сътрудничество в подкрепа на Украйна. Премиерът Шмигал изрази оптимизъм относно резултатите от тези дискусии, подчертавайки ангажимента на европейските партньори да подкрепят Украйна. Той подчерта разбирането сред съюзниците по отношение на жертвите, които Украйна прави, и тяхната готовност да подкрепят усилията на Украйна за победа.

Срещата в Прага не само обещава незабавно предоставяне на военна помощ на Украйна, но и проправя пътя за нови проекти в сътрудничеството в областта на отбраната. С подкрепата на своите европейски и американски партньори Украйна изглежда ще укрепи значително отбранителните си способности.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    42 12 Отговор
    Пуделите на краварчето, все още не разбират, че нема Окрайна и еврейна Нацист злеленски Гепи кинтите и тва си е! Z

    Коментиран от #16

  • 2 Пич

    39 5 Отговор
    Шушумигъл може да очаква и розовото рокленце на онзи от Евровизия , но в Урсулианската си глава мозък да не очаква !!!
  • 3 ТаУмВзе

    13 39 Отговор
    Но трябва да отбележим, че за 2 години пълномащабна война русия не успя да завземе нито една цяла област в Украйна, дори тези, които е записала в собствената си щонституция като руски. Редовната руска армия беше разбита и се наложи на пусин да мобилизира цивилното население. Умря легендата за "великата" руска армия. Половината от модерното въоръжаване на русия беше унищожено. Над 600 000 са човешките загуби за русия на фронта. Милиони от най-активното руско население избягаха от страната. руски градове се превърнаха във фронтови с всекидневни обстрели, окопи и укрития. русия се оказа в пълна изолация от цивилизования свят. руската агресия възроди НАТО и удвои общата дължина на границата с Алианса. Заради руската агресия Финландия се присъедини към НАТО, а всеки момент това ще стори и Швеция. Над 300 млрд. долара руски активи бяха замразени и конфискувани. Европа прекъсна зависимостта си от руски енергийни източници. русия загуби целия си пазар на газ и нефт в Европа, който гради дълги години. пуcин превърна страната си във васал на китай, като разпродава на безценица природното си богатство. Този период на русия ще стане част от срамната история на страната.

    Коментиран от #17

  • 4 Тошко укр@йнски

    36 5 Отговор
    И българите очакваме едни книжни самолетчета...
    Чакайте... както ние чакаме
  • 5 Последния Софиянец

    10 36 Отговор
    Най важното е гнус 200 да не спира да върви с пълни камази и вагони към блатницата и онова страхливото с
    токчетата и имлантите да фулира памперса през час под миндера в калния бункер и всичко ще е наред!
    А копейките да си стенат в тинята цял живот с пошлата си челяд, както най си обичат!
  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗

    12 29 Отговор
    Кармата на пycлеpoвич е да доведе руската империя на злото до нов разпад ❗ ❗
    И го прави. Списъкът му с "постижения" нараства с всеки изминал ден ❗ ❗
    пycлеp, освен всичко друго прекрасно, ще доведе до катастрофа и шпионската мрежа на Москва. Изгонените досега в Европа и Америка стотици руски шпиони със статут на дипломати са само върхът на айсберга. Тепърва ще бъдат разкривани още шпиони. Особено нелегали. Колкото повече недоволни има в Москва, колкото повече се оформя и разразява борба между клановете на властта, толкова повече засегнати и недоволни ще има. Ще текат като пробита лейка тайните им служби ❗ ❗
    Предателствата ще бъдат много. Умните руски служители с достъп до тайни ще гледат да получат убежище на Запад, като в замяна изтъргуват информацията, която знаят ❗ ❗
    Включително като предадат самоличността на агентурата на Кремъл в държавните по света, включително и у нас. А страната е в зона на нарастващ стратегически интерес❗❗
    Да го имате предвид това руски продажници, "четирихилядници" и вся остальная❗❗
  • 7 Еврейчо

    21 3 Отговор
    Днеска пяли, утре ревали!
  • 8 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    11 31 Отговор
    За две години, Специална военна операция " загинаха над 530 000 кабзончици, а три пъти повече бяха ранени, някои от тях осакатени. Естествено че Путин ще набира нови и нови военнослужещи за войната срещу Украйна, защото ако загуби тази война, ще загуби и абсолютната си власт и живота си. Все пак Русия, която винаги е изоставала във военните технологии от ,,Запада", разчита на човешкия фактор. С кръв ще удавим германците, е тактиката на маршал Жуков. За това от 50 милиона жертви на ВСВ, 27 милиона са от СССР. Германците дават 6 милиона жертви общо , срещу СССР, Великобритания, Франция, Нидерландия, Норвегия, Полша, Югославия, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Демек Германия воюва от 1939- та година срещу,,Колективния запад", а от 1941- ва година воюва и срещу СССР. Е как тогава, Русия ще претендира че е победила ,,Запада" , след като е победила една страна от ,,Запада" с помощта на всички останали страни на,,Запада" ?
  • 9 Вълк

    10 31 Отговор
    Горещо се очертава лятото за рашистите
  • 10 Гоорил

    7 29 Отговор
    Що трябваше на един 71г. комлексар да си търси белята. С шойгу на лов и риболов(той от друго не разбира), с кабаева и недоносените деца на дачата в Геленджик, на водка с медведя, маша, лавров и песков, мезетата от пригожин, от кадир козара печеното яре. Печелеше по $2млрд. на ден от газ, нефт и ценни метали, на всеки руснак по $15 на ден. Щяха да пият, пеят и да те възхваляват в цяла рабсия. Какво гледаш петър първи, екатерина втора и иван грозни - те са били млади когато са правили грабежите си, двамата починали на 52г., 53г., а екатерина на 67г. Стар глупак си пуся
  • 11 Еврейчо

    15 7 Отговор
    Днес се смяли, утре ревали!
  • 12 Отец Дионисий

    9 28 Отговор
    Господ да накаже пияния агресор и продажните копейки с децата им бавноразвиващи и гладни.

    Коментиран от #24

  • 13 Шмиргел

    30 8 Отговор
    е един от фашистите малоумни, Признайте си идиоти ,че целият агресивен свят водите война срещу руснаците !! Ще запалите света ,няма да се размине никому края, дори и на краварите !!
  • 14 Гоце

    11 26 Отговор
    Колкото и да е голяма"страна огромная " с тези загуби краят и се вижда. До последния руснак
  • 15 САЩисан вие на поляна

    24 3 Отговор
    A сефте...пуделите не са спряли да ги гъчат с оръжия, Шмиргела бил очаквал.
  • 16 КойТиУмВзе

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Че да пишеш неприятни , за окото постове ... неграмотни ..🤭😁
  • 17 ТаУмВзе

    9 4 Отговор

    До коментар #3 от "ТаУмВзе":

    От Зор и Никове Крадете вече! ХАХАХХАХ
  • 18 ТаУмВзе

    8 23 Отговор
    Не му трябваше на пуcин да започва тази война в Украйна и да хвърля колосални средства на вятъра когато можеше да подобри с тези средства живота на ватите, Но paбcия винаги се изживявала като империя с крепостници и психопата пycин се помисли ,че може да се нарече император петър велики и че в болния си мозък от шизофренията си , може да води реваншистка война с целия цивилизован свят за да покаже надмощие над НАТО, Но реалността и истината е друга и руските градове замръзват, и се обстрелват с ракети, магазините се изпразват, икономиката боксува и черните чували с трупове на руски войници пристигат на конвейер и ватите колкото и да да са лъгани и потискани да живеят в мизерни условия, разбират, че са управлявани от терористичен и фашистки режим,който е отговорен за войната в Украйна, където огромни суми пари са похарчени за една безсмислена война , когато можеше да бъдат инвестирани в подобряването на качеството на живот, на руския народ, а не да живее в бедност и лишения.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Атеш айдар марийка-мир изливка джамбаз

    10 12 Отговор
    Гледайте телеграм каналите zачистка,енот херсон,изнанка,оркестр вагнера,глазамиЧеловека,бобр и др. Влезте във фронтовик18+(скрит канал)и гледайте как урките стават на парчета
  • 21 Самарин

    4 20 Отговор
    64 километровата рашистка военна колона тръгнала на парад в Киев и парада й все пак се състоя...Хиляди изгорени рашистки танкове и бронирани машини бяха докарани на буксир в Киев и дефилираха под овациите на жителите на столицата ,ето статията в този сайт от тогава -Случи се - Военния парад на Руската армия в Киев все пак се състоя..Руските окупатори искаха да проведат военен парад в центъра на украинската столица Киев. И най-накрая той се състоя.
    Активистът Серхий Стерненко публикува кадри от централната улица „Крешчатик“, на която е площад Майдан Незалежности, на който се състоя Революцията на достойнството през 2013 г. На булеварда бяха изложени руски военни машини, унищожени от украинската армия след 24 февруари, когато Русия започна пълномащабна непредизвикана война.
    Киев експо“ представя на гражданите и гостите на Киев „безаналоговите“ руски военни машини, но в не много приличен вид. Армията от военнопрестъпници на Владимир Путин беше разгромена в първите седмици на войната, въпреки че планираше да превземе Киев за 3 дни. Военните стратези в Кремъл не изчислиха правилно своите възможности и волята за съпротива на украинския народ. Така тридневната операция по превземане на Киев вече продължава 180 дни.
    Руските нашественици извършиха ужасяващи престъпления срещу цивилното население на Украйна, които никога няма да бъдат забравени. Унищожените танкове и бронирани машини са напомняне за диктатора Владимир Путин, че не може да спечели тази война.
  • 22 Калпазанин

    19 3 Отговор
    А останаха ли ви човечета които да стрелят с тези снаряди
  • 23 Мишел

    19 1 Отговор
    На срещата САЩ, Чехия и четирите държави от НатО, които са подкрепили финансово чешката инициатива за закупуване от неизвестни източници на 155 мм снаряди за Украйна . До тук
    закупените боеприпаси със събраните средства са примерно 1/15 от необходимата сума.
    След доставката на партидата боеприпаси, чехите констатират, че 50 % от снарядите се нуждаят от емонт или преработка, за да се ползват.
  • 24 Отец Ибец

    14 1 Отговор

    До коментар #12 от "Отец Дионисий":

    Колега я кажи в кой манастир си, да намина кат един пиян агресор същий. Доволен ще останеш, гарантирано.
  • 25 Мишел

    3 17 Отговор
    Глобализмът или по-точно Американският ред на земята води до създаване на огромно богатство, което многократно надвишава сумарното богатство, което би се създало от национални държави. Баснословното богатство на Британската Империя в миналото е създадено най-вече от търговията през океани и континенти. Свободното движение на хора, стоки и капитали е много, много по-могъщо в производителните си и творчески сили от всяко национално затворено стопанство. Затова, Глобализмът няма алтернатива и да знаете - епохата на националните държави приключи. Европа ще се превърне в нещо като Съединените Щати, макар и бавно, но тенденцията е определено в тази посока. И това е в интересите на 80% от хората.

    Коментиран от #34

  • 26 Ф16

    22 3 Отговор
    вече са получени и унищожени в Староконстатиновка, заедн0 с полските авиоинженери.

    Коментиран от #30

  • 27 Калпазанин

    3 18 Отговор
    пуслер искаше да разколебае, уплаши и разедини украинците – получи обединена нация, готова на всичко, за да защити независимостта си.

    - Искаше денацификация, но се оказа, че неговите войски действат по нацистки модел в окупираните територии, извършвайки военни престъпления на всяка крачка.

    - Искаше свиване на НАТО – поучи разширен Северно-атлантически блок с нови членове.

    - Искаше да наложи нов световен ред – „руский мир“, - оказа се в изолация и под санкции.

    2024 г. ще е преломна за рабссия, за жалост това ще стане чрез много кръв и жертви, по стара руска традиция. Защото пуслер изповядва теорията, че „ключеви за развитието на рабссия са военните, а не икономическите фактори“.
  • 28 Дартс

    5 15 Отговор
    Ставките за победа на р00сия вече са 1към 100. Чудно ми е какъв ще е края на кървавия диотатор,почетно самоубийство или позорен затвор
  • 29 Делю Хайдутин

    3 20 Отговор
    Безогледно жесток терорист без никакво притеснение каза,че няма да има Украйна, това е целта му. Нашите изроди като проф.историчка от СУ дарина григорова каза путин след като приключи с денацификацията на Украйна трябва да дойде да денацифицира България. Такова гнусно национално предателство може да се разреши само в България безнаказано. Това същество учи нашите деца, съвсем ли са обезумяли всички отговорни органи за национална сигурност? Този изрод трябва да бъде изгонена от България и депортирана в москва при любимия и убиец.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    3 19 Отговор
    20:1 – такова е съотношението на руските спрямо украинските жертви при Авдеевка според твърдение на политическия анализатор на германския таблоид "Билд" Юлиян Рьопке. Рьопке коментира темата, че съотношението е "дори по-добро, отколкото при Бахмут". Въпреки това обаче, руснаците не се спират и на руското военно командване изобщо не му пука за живота на руските войници – имат достатъчно пушечно месо, хвърлят го и ще го хвърлят.
    Рьопке визуализира разказаното в профила си в Twitter със снимка от видео, показващо обстрел с дронове по руски бронирани машини, като пред една от тях се виждат редици с чували с трупове. Кадрите са от Авдеевка. Рьопке добавя: При някои руски атаки към Водяне и Северно (южния фланг на Авдеевка), руснаците загубиха 100 души срещу 0 от украинска страна. ВИДЕОТО (18+), от което е взето снимката, не е за хора със слаби нерви.
  • 32 ами

    14 3 Отговор
    ха ха ха - сега научих, че цяла европа се състои от 5 държави
  • 33 Денис Шмигал .....хохохохо.....

    15 1 Отговор
    Чудото на природата пичове.... "Чернобилският човек Шмигал".... Дето като млад косата му от веждите му тръгва и чело няма въобще и най вероятно с гръбначният си мозък мисли взел да ми умува! Невероятната мутация в третата хромозома доказваща, че човек и без мозък може да съществува...

    Коментиран от #35, #37, #43, #45, #46

  • 34 От страни

    9 4 Отговор

    До коментар #25 от "Мишел":

    Я виж колко лъжи накамири на куп:
    "Глобализмът или по-точно Американският ред на земята води до създаване на огромно богатство, което многократно надвишава сумарното богатство, което би се създало от национални държави."
    Това богатство в чии ръце е? Колко процента от хората го притежават?
    "Баснословното богатство на Британската Империя в миналото е създадено най-вече от търговията през океани и континенти. Свободното движение на хора, стоки и капитали е много, много по-могъщо в производителните си и творчески сили от всяко национално затворено стопанство."
    Богатството на Британската империя е построено само и САМО на ограбването на колониите както и богатството на Европа. И не е имало никво свободно движение нито на стоки нито на капитали а е имало специална парична систистема по която в колониите отивали английски стоки а се е връщало злато.
    "Затова, Глобализмът няма алтернатива и да знаете - епохата на националните държави приключи." -
    глобализъма приключи ама вие все не вдевате. Няма да има глобализым вече. Не стана номера. Факира беше пиян и номера се провали.
    "Европа ще се превърне в нещо като Съединените Щати, макар и бавно, но тенденцията е определено в тази посока."
    Европа умре. Още е топличка и шава ама това е агония, то на умрел човек некое време му расте косата и ногтите ама е мъртъв вече. Европа има един шанс - да се задружи с Русия. Ама няма да се възползва от него.
    "И това е в интересите на 80% от хората."
    Брей къде ги па виде тия

    Коментиран от #36

  • 35 Има още, все още снимки

    9 1 Отговор

    До коментар #33 от "Денис Шмигал .....хохохохо.....":

    На младият Денис Шмигал в нета. Човека без чело. Чернобилският мутант .....

    Коментиран от #39

  • 36 От страни

    10 0 Отговор

    До коментар #34 от "От страни":

    къде ги видя тия 80%? Наиши ги 8 и нема да е верно ми ще е 0,8% са тия дето печелят от глобализацията а за останалите вакса и бустери и гладни игри.
  • 37 Ами ....Даааа....

    8 0 Отговор

    До коментар #33 от "Денис Шмигал .....хохохохо.....":

    мутацията в третата хромозома доказваща, че човек и без мозък може да съществува е характерна за Украинските шматароци. Масова е
  • 38 Иван

    6 1 Отговор
    Дано да не ги получи от Северна Корея, защото колективния ционистки Запад ще наложи нови санкции срещу Северна Корея.
  • 39 От страни

    9 1 Отговор

    До коментар #35 от "Има още, все още снимки":

    То нормален човек може ли да има такова име фамилно?
    "Шиыгать" - да подсмърчам - когато изстине човек почва да подсмърча та тоя е "подсмъркач".
    Шефа смърка а тоя подсмърква...Каква е държавата такива са и държавните дейци. оня Колибата и тоя Шмигал и има един Умеров (умер - умрел) демек Умрелов - много подобава на Украински министър на отбраната.
    Когато слагаш за президент клоун цялата държава незабелязано се превръща в цирк.
  • 40 Байиздън

    2 1 Отговор
    Чакайте си, не ми пречите!
  • 41 Този верно че челото му е един пръст

    6 1 Отговор
    и това че си е избръснал тиквата не го скрива
  • 42 "Чернобилският човек Шмигал"....

    4 1 Отговор
    Спуках се да се смея! ++++++++(+)....
  • 43 И какво толкова?

    4 1 Отговор

    До коментар #33 от "Денис Шмигал .....хохохохо.....":

    Отдавна е доказано, че с мутация в третата хромозома човек и без мозък може да съществува...
  • 44 От страни

    1 1 Отговор
    Честито, събуди се тоя с партенките и ги поства стабилно под чужди имена. Сигурно няма свое или знае че под негово име няма да повярват.
    Ей, отдавна никой не го чете това и всички знаят кво представляват хората под чие име се опитваш да ги пробуташ.
  • 45 "Чернобилският човек Шмигал"....

    7 2 Отговор

    До коментар #33 от "Денис Шмигал .....хохохохо.....":

    Въобще НЕ е виновен, че мозък няма човека, и трябва с гръбначният да мисли. Времената са такива че дори това е "позитив" мозък да нямаш ....
  • 46 И какво толкова като

    3 2 Отговор

    До коментар #33 от "Денис Шмигал .....хохохохо.....":

    като млад косата му от веждите му е тръгвала?..... Нали има и гръбначен мозък човека ?
  • 47 коки

    3 1 Отговор
    хаха ше си пукнете от чакане
  • 48 МНОГО БОЛЕН ФИЛ.РУС.ТАК

    1 5 Отговор
    Калните алкохолни просяци вече са парий и никой не ги бръсне за ошав,разпада е неизбежен,предстоят десетки малки блатни кочинки,въпреки к.в.и.чан.Е.т.о на задунайских ратаев !!🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 49 Петър

    4 1 Отговор
    Само ядрен удар в центърът на Киев ще оправи нещата
  • 50 Погнусен

    3 0 Отговор
    , А, нещо по-така особено дали не очаквате? Помияри неповторими.
  • 51 Ами чакайте...!

    5 0 Отговор
    Дори и да дойде...-губите войната!
  • 52 Нека, нека

    1 0 Отговор
    Нека да получи ! Слава на Америка и на нейната слугиня Украйна .Най бедните гинаат за тоя що духа
  • 53 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ЗОЩО И ДИНИС ШМИГАЛ И ЗЕЛИНСКИЙ СА СЕМИТСКИ ЕВРЕЙСКИ -ЦИОНИСТКИ ОТРОЧЕТА А -А - БАЙДЪН --ПОДМЕТКО НА ЦИОНИСТИТЕ !?!?!!?!?!?!?!?
Новини по държави: