Отидете към основна версия

2 075 76

Мащабно военно учение ще проведат Япония, Южна Корея и САЩ

  • сащ-
  • япония-
  • южна корея-
  • военно учение-
  • freedom edge

Freedom Edge ще се проведе това лято

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Министрите на отбраната на Япония, Южна Корея и САЩ Минору Кихара, Шин Уон-сик и Лойд Остин се съгласиха да „институционализират тристранното сътрудничество в областта на отбраната“, включително провеждането на тристранни военни учения през лятото. Това съобщи японското министерство на отбраната след срещата им в кулоарите на форума Шангри-Ла диалог в Сингапур.

„Те се съгласиха да институционализират тристранното сътрудничество в областта на сигурността, включително политически консултации на високо ниво, обмен на информация, тристранни учения и сътрудничество в областта на отбранителния обмен чрез разработване на рамка за тристранно сътрудничество“, се казва в изявление на отдела.

По-специално, страните се споразумяха да проведат тристранни маневри през лятото, както и тристранни щабни учения за обсъждане на въпроси на регионалната сигурност. Упражнението ще се казва Freedome Edge. Не се съобщават подробности относно броя на участниците в ученията и техниката, която ще участва.

Значението на сътрудничеството в този формат беше обяснено от японското министерство на отбраната като „все по-сложна ситуация на сигурността“, включително на Корейския полуостров.

Източник: tass.ru

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 31 гласа.

Свързани новини