Отидете към основна версия

1 189 12

Тази седмица Германия ще бъде домакин на ключова конференция, целяща да събере подкрепа за Украйна

  • германия-
  • конференция-
  • украйна-
  • подкрепа-
  • домакин-
  • берлин-
  • володимир зеленски

Kонференцията има за цел да събере не само правителствени организации, но също и бизнеса, гражданското общество и местните общности, за да допринесе за усилията за възстановяване на Украйна

Снимкa: БГНЕС

Тази седмица Германия ще бъде домакин на ключова конференция, целяща да събере подкрепа за Украйна. „Украйна е в процес на възстановяване на основната си инфраструктура – домове, водни системи, болници и електропреносни мрежи – въпреки че конфликтът продължава“, заяви германският министър на развитието Свеня Шулце, предава News.bg.

Тя подчерта важността на осигуряването на най-важното - електричество, вода и подслон - за да се гарантира, че животът продължава в Украйна. Шулце изтъкна огромността на поставената задача, като посочи, че това е предизвикателство, което е твърде голямо, за да могат правителствата да се справят сами.

Kонференцията има за цел да събере не само правителствени организации, но също и бизнеса, гражданското общество и местните общности, за да допринесе за усилията за възстановяване на Украйна.

Берлинската конференция, която следва подобно събитие в Лондон миналата година, трябва да предшества срещата на върха на Г-7 в Италия и глобалната среща за мир в Швейцария, насрочена за 15 и 16 юни. Срещи, които са от решаващо значение за Украйна, тъй като тя продължава да набира подкрепа от своите западни съюзници.

Очаква се украинският президент Володимир Зеленски да се присъедини към конференцията в Берлин. Събитието обещава да бъде значимо събиране, като се очаква да присъстват около 2000 делегати от сферите на политиката и бизнеса. Зеленски също намекна за предстоящи споразумения с европейски партньори, особено Германия, насочени към засилване на подкрепата за Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: