Тема: Украйна

11 Юни, 2024 09:29 1 188 12

Тази седмица Германия ще бъде домакин на ключова конференция, целяща да събере подкрепа за Украйна

  • германия-
  • конференция-
  • украйна-
  • подкрепа-
  • домакин-
  • берлин-
  • володимир зеленски

Kонференцията има за цел да събере не само правителствени организации, но също и бизнеса, гражданското общество и местните общности, за да допринесе за усилията за възстановяване на Украйна

Тази седмица Германия ще бъде домакин на ключова конференция, целяща да събере подкрепа за Украйна - 1
Снимкa: БГНЕС

Тази седмица Германия ще бъде домакин на ключова конференция, целяща да събере подкрепа за Украйна. „Украйна е в процес на възстановяване на основната си инфраструктура – домове, водни системи, болници и електропреносни мрежи – въпреки че конфликтът продължава“, заяви германският министър на развитието Свеня Шулце, предава News.bg.

Тя подчерта важността на осигуряването на най-важното - електричество, вода и подслон - за да се гарантира, че животът продължава в Украйна. Шулце изтъкна огромността на поставената задача, като посочи, че това е предизвикателство, което е твърде голямо, за да могат правителствата да се справят сами.

Още новини от Украйна

Kонференцията има за цел да събере не само правителствени организации, но също и бизнеса, гражданското общество и местните общности, за да допринесе за усилията за възстановяване на Украйна.

Берлинската конференция, която следва подобно събитие в Лондон миналата година, трябва да предшества срещата на върха на Г-7 в Италия и глобалната среща за мир в Швейцария, насрочена за 15 и 16 юни. Срещи, които са от решаващо значение за Украйна, тъй като тя продължава да набира подкрепа от своите западни съюзници.

Очаква се украинският президент Володимир Зеленски да се присъедини към конференцията в Берлин. Събитието обещава да бъде значимо събиране, като се очаква да присъстват около 2000 делегати от сферите на политиката и бизнеса. Зеленски също намекна за предстоящи споразумения с европейски партньори, особено Германия, насочени към засилване на подкрепата за Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    15 0 Отговор
    Мухаха АзГ ще участва ли доколкото знам вече са втора политическа сила.
  • 2 ЗадниЦи

    15 0 Отговор
    Без комента
  • 3 А Путин

    13 1 Отговор
    какво мисли по въпроса?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Соваж бейби

    22 1 Отговор
    Не ви ли писна да пишете за този смешник и разни прости политици които дават пари за украина и ги хрантутим в Европа в истински смисъл на думата гости ама натресени! По едно голямо дърво за всеки....късо написано
  • 6 Манго Джери

    21 1 Отговор
    Конференции "дрън дрън под диктата на САЩ. Матъ‘рял, събудете се в ход е нов неоколониализъм насочен преди всичко към централна и източна Европа. западна отдавна е колонизирана от САЩ.
  • 7 Очевидец храбър

    18 1 Отговор
    Лека полека партиите на войнолюбците губят позиции - след Макрон и вурста Шолц, иде ред е на браТчеда Сунак, а накрая и на Бай Хлопни Дъска!!!! А тогава парите за нелегитимния клоун ще спрат и войната ще приключи !!! Путин за това само ще удължи СВО, защото хубавите работи не стават бързо !!!
  • 8 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    11 0 Отговор
    Къде да продаваме събраните КАПАЧКИ в помощ на USрайна ❓🤔❗
  • 9 Мухаа ха!

    10 1 Отговор
    До месец време,ще проличи нещо друго - изключително решаващо за бъдещето на света - включително и Европа.Дали Социалистите в новия Европарламент,ще " подкрепят" старата- нова Акушерка за шеф на Европейската комисия.Те са втора по големина формация.Без тяхна подкрепа,акушерката ще е аут,дори да " привлече" някой от десния спектър.Имам усещането,че бъдещият Европарламент е абсолютен модел- близнак на нашия бъдещ парламент.ЕНП уж са супер- мупер,но без две патерици,нямат шанс.
  • 10 Дуньо П.

    11 1 Отговор
    Шваби от ист. германия и зап. германия,помнете 1945 година. Берлин приличаше на Бейрут в най лошите му години. Вие германците,бяхте бити,еб.ни,но сте забравили.Много внимавайте,не слушайте лигавият укр. олигарх,за да не ви духа кон на врата.
  • 11 Пенчо

    6 0 Отговор
    Фашаги в действие!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: