Отидете към основна версия

744 4

Филипинското външно министерство призова: Незабавно прекратете огъня в Газа

  • филипини-
  • външно министерство-
  • прекратяване на огъня-
  • газа

На 10 юни Резолюция 2735 на Съвета за сигурност на ООН беше приета с 14 гласа "за"

Снимка: БГНЕС

Филипинското външно министерство призова за изпълнение на резолюцията на Съвета за сигурност на ООН за незабавно прекратяване на огъня и освобождаване на заложниците в ивицата Газа, предаде Филипинската новинарска агенция (ФНА), цитирано от БТА.

На 10 юни Резолюция 2735 на Съвета за сигурност на ООН беше приета с 14 гласа "за", като Руската федерация се въздържа, и предлага всеобхватно споразумение за прекратяване на огъня на три етапа, за да се сложи край на войната в ивицата. В мярката се настоява както Израел, така и “Хамас“ да я изпълнят изцяло, без забавяне и условия.

"Филипините повтарят призива си за незабавно прекратяване на огъня, безопасно освобождаване на заложниците и безпрепятствено предоставяне на хуманитарна помощ на населението на Газа. Незабавното прилагане на мерките е наложително, за да се облекчат страданията на невинните цивилни, попаднали във военни действия", филипинското Външно министерство.

Резолюцията е потвърждение на ангажимента на международната общност за поддържане на мира и стабилността в региона.

"Филипините се ангажират да подкрепят усилията за постигане на мирно решение на конфликта в Газа. Страната е готова да допринесе за инициативи, които насърчават стабилността, сигурността и мира в региона".

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.

Свързани новини