Last news in Fakti

20 Юни, 2024 17:09 724 4

Филипинското външно министерство призова: Незабавно прекратете огъня в Газа

  • филипини-
  • външно министерство-
  • прекратяване на огъня-
  • газа

На 10 юни Резолюция 2735 на Съвета за сигурност на ООН беше приета с 14 гласа "за"

Филипинското външно министерство призова: Незабавно прекратете огъня в Газа - 1
Снимка: БГНЕС

Филипинското външно министерство призова за изпълнение на резолюцията на Съвета за сигурност на ООН за незабавно прекратяване на огъня и освобождаване на заложниците в ивицата Газа, предаде Филипинската новинарска агенция (ФНА), цитирано от БТА.

На 10 юни Резолюция 2735 на Съвета за сигурност на ООН беше приета с 14 гласа "за", като Руската федерация се въздържа, и предлага всеобхватно споразумение за прекратяване на огъня на три етапа, за да се сложи край на войната в ивицата. В мярката се настоява както Израел, така и “Хамас“ да я изпълнят изцяло, без забавяне и условия.

"Филипините повтарят призива си за незабавно прекратяване на огъня, безопасно освобождаване на заложниците и безпрепятствено предоставяне на хуманитарна помощ на населението на Газа. Незабавното прилагане на мерките е наложително, за да се облекчат страданията на невинните цивилни, попаднали във военни действия", филипинското Външно министерство.

Резолюцията е потвърждение на ангажимента на международната общност за поддържане на мира и стабилността в региона.

"Филипините се ангажират да подкрепят усилията за постигане на мирно решение на конфликта в Газа. Страната е готова да допринесе за инициативи, които насърчават стабилността, сигурността и мира в региона".


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кви са тия

    10 0 Отговор
    филипинци,племена ли са това или държава.Да не би да са васали на американците.
  • 2 да де

    7 0 Отговор
    Ами вместо да се дървят на китайците да тръгват към Газа какво чакат да падне тавана ли.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Алоу

    1 3 Отговор
    Филипини, вземете си ги палестинците терористи при вас да ги храните и нищо да не работят и от време на време да ви пострелят и да ви намушкат с ножове и прочее техни дейности, които ми е неудобно да ви напиша.