Отидете към основна версия

2 533 32

Още 2025 година ще се подобрят отношенията между Грузия и САЩ

  • грузия-
  • сащ-
  • иракли кобахидзе-
  • прогноза-
  • отношения

Прогнозата е на грузинския премиер

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Премиерът на Грузия Иракли Кобахидзе изрази увереност, че отношенията със САЩ значително ще се променят към по-добро от началото на следващата година.

„Искаме да задълбочим отношенията със САЩ колкото е възможно повече, за което сме говорили повече от веднъж. От наша страна сме абсолютно отворени. Основното е, че виждаме контра стъпки. Ние сме в режим на готовност. Ние сме уверени, че някъде до началото на следващата година развитието на отношенията между Грузия и Съединените щати ще се промени значително към по-добро“, каза Кобахидзе пред грузински журналисти.

Министерството на отбраната на САЩ съобщи на 5 юли, че грузинско-американските военни учения „Достоен партньор“, планирани за лятото на 2024 г., се отлагат за неопределено време поради преразглеждане на стратегическите отношения . Министерството на отбраната на САЩ оправда решението за отлагане на ученията с факта, че грузинските власти обявиха опити на САЩ и Запада да отворят „втори фронт“. за засилване на натиска върху Русия във връзка със ситуацията в Украйна. Американската страна твърди, че подобни твърдения са неверни. В тази връзка властите на Съединените щати решиха, че сега не е подходящият момент за провеждане на пълномащабни военни учения в Грузия.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 16 гласа.

Свързани новини