Отидете към основна версия

2 679 42

ЕС подкрепи Тръмп след опита за убийство

  • ес-
  • урсула фон дер лaйен-
  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • покушение

Фон дер Лайен: Дълбоко съм шокиран от стрелбата

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Ръководителите на Европейския съвет и Европейската комисия Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен, заедно с председателя на Европейския парламент Роберта Мецола, отправиха думи на подкрепа към бившия президент на САЩ Доналд Тръмп след опита за убийство срещу него по време на публичен реч пред поддръжници в Пенсилвания.

„Политическото насилие е абсолютно неприемливо в една демокрация. „Остро осъждам нападението срещу бившия президент Доналд Тръмп“, написа Мишел в X (бивш Twitter).

Фон дер Лайен също изрази съболезнования на семейството на загиналия при опита за убийство участник в митинга. „Дълбоко съм шокиран от стрелбата, която се случи по време на предизборен митинг за бившия президент Тръмп. Пожелавам на Доналд Тръмп бързо възстановяване и изказвам съболезнованията си на семейството на невинната жертва. „Политическото насилие няма място в демокрацията“, отбеляза тя в X.

Мецола също подчерта, че политическото насилие няма място в западните страни. "Шокиран от ужасяващата атака на митинг срещу бившия президент Тръмп в Пенсилвания. Мислите ми са с него и с жертвите“, написа политикът в X.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 12 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: