Отидете към основна версия

1 021 11

Нетаняху ще се срещне с президента на САЩ Джо Байдън във вторник

  • израел-
  • бенямин нетаняху-
  • президент-
  • сащ-
  • джо байдън

Нетаняху трябва да направи обръщение към двете камари на Конгреса на САЩ в сряда във връзка с военните действия на Израел в Ивицата Газа.

Снимка: БГНЕС

Израелският премиер Бенямин Нетаняху ще се срещне с президента на САЩ Джо Байдън във вторник следващата седмица, съобщи днес канцеларията на министър-председателя, предаде Ройтерс. Израелският лидер ще отлети за САЩ утре, съобщи БТА.

Байдън и Нетаняху за последно се срещнаха лично в Тел Авив малко след нападението на палестинското ислямистко движение "Хамас" на 7 октомври миналата година. Според израелските медии се очаква дискусиите във Вашингтон да се съсредоточат върху усилията за прекратяване на огъня в конфликта в Ивицата Газа и освобождаването на израелските заложници в замяна на палестински затворници, отбелязва ДПА.

В Израел вече има критики относно предстоящото пътуване на Нетаняху, като се настоява премиерът да напусне страната едва след постигането на споразумение за освобождаването на заложниците.

Нетаняху трябва да направи обръщение към двете камари на Конгреса на САЩ в сряда във връзка с военните действия на Израел в Ивицата Газа.

Отношенията между Байдън и Нетаняху са обтегнати. Израелският премиер предизвика неотдавна конфликт с видеоклип, в който остро разкритикува американското правителство за задържане на доставка на оръжие.

Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.

Свързани новини