Отидете към основна версия

4 843 89

Руските войски продължават да напредват към Торецк в Донецка област

  • руски войски-
  • донецка област-
  • напредват

"Противникът се опитва да се доближи до Торецк, за да навлезе там, използвайки плътното застрояване на тези населени места, за да се скрие и консолидира"

Снимка: БГНЕС

Руските войски продължават да напредват към разположения в Донецка област град Торецк. Към настоящия момент линията на съприкосновение се намира в покрайнините на града, а за да напреднат по-нататък, руснаците се опитват да превземат териконите в Северное и Железное. Това поясни основателят на проекта DeepState Роман Погорели в ефира на "Еспресо", цитирано от Фокус.

"Противникът се опитва да се доближи до Торецк, за да навлезе там, използвайки плътното застрояване на тези населени места, за да се скрие и консолидира. Работата по идентифицирането и унищожаването му е изключително трудна. Отбранителните сили работят 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата с дронове, артилерия и оборудване“, увери Погорели.

По думите му в Северное и Железное има терикони, които са необходими за превземането на Торецк, тъй като в града има наблюдателни пунктове и средства за унищожаване.

"Сега интензивността на обстрела се е увеличила значително поради разполагането на допълнителни сили и активната работа на вражеската артилерия и авиация. Цялата агломерация, както и самият град, са обект на съкрушителен обстрел, което прави удържането на тези райони изключително трудно. Врагът използва тактика на пълно унищожение по пътя си, за да продължи да се движи“, отбеляза Погорели.

По негови данни руснаците са напреднали към Красногоровка на Кураховско направление и продължават да се придвижват към Георгиевка.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 54 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: