Отидете към основна версия

961 0

25 години затвор за терорист, взривил автобус

  • терорист-
  • взривил-
  • автобус-
  • тел авив-
  • ранени-
  • мафарджа

26 души били ранени в рейса, който щял да пътува към Тел Авив

Израелски съд определи наказание от 25 години зад решетките за терориста, организирал взривяването на автобус през ноември 2012 г., съобщи Jerusalem Post. Мохамед Абед ал Джафар Насер Мафарджа призна деянието си, но подчерта, че умишлено е използвал бомба с малка мощност, тъй като не е искал да убива.

Той обясни, че по този начин апелирал за прекратяване на израелска военна операция, която по същото време се провеждала в сектора Газа.

Самопризнанията и разкаянието, както и споразумението със следствието позволиха на Мафарджа да избегне доживотния затвор. Съдът е взел под внимание и обстоятелството, че в момента на осъществяването на терористичния акт той е бил непълнолетен.

Според материалите по делото, младежът поставил бомба в препълнен автобус, който щял да пътува от Рамат Гама за Тел Авив, след което излязъл на улицата. Експлозията станала няколко минути по-късно. По случайност нямало жертви, но 26 души получили наранявания от различна степен.

Сътрудници на израелските специални служби арестували заподозрения няколко часа след инцидента. Не след дълго били задържани и други участници в терористичната мрежа, към която действал и Мафарджа. Към тях също са повдигнати обвинения, но процесите им още не са приключили.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини