Отидете към основна версия

1 086 22

Йемен: политиката на Израел, която се базира на убийства, само ще увеличи съпротивата

  • йемен-
  • хасан насрала-
  • израел-
  • коментар

Властите остро убийството на Хасан Насрала

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Политиката на убийства, провеждана от израелските власти, само ще увеличи силата, устойчивостта и саможертвата на съпротивата. Това се казва в изявление на йеменското външно министерство, публикувано след убийството на лидера на шиитското движение Хизбула Хасан Насрала в резултат на израелски въздушни удари.

„Остро осъждаме убийството на Хасан Насрала, който приживе защитаваше правата и интересите на арабската и ислямска нация. Израелската политика на убийство само ще увеличи силата, издръжливостта и саможертвата на съпротивата в името на възстановяването на правата, узурпирани от ционисткото образувание Израел и постигането на победа,” цитира изявлението контролираният от йеменските хути телевизионен канал Al Masirah.

„С мъченичеството на Хасан Насрала арабската и ислямска нация загубиха велик лидер и праведен син, който посвети живота си на съпротивата срещу ционисткия враг“, подчертава йеменското външно министерство. /p>

„Хасан Насрала ще остане безсмъртен в паметта на поколения и свободни хора по света. Гордият йеменски народ няма да забрави подкрепата на лидера на Хизбула Йемен от първия ден, когато беше подложен на агресия, след като беше изоставен на произвола на съдбата от близки и далечни страни“, отбелязват от МВнР.

„Призоваваме международната общност да осъди този страхлив акт и да принуди ционисткия враг да прекрати своята окупация и агресия. Потвърждаваме твърдата позиция на Република Йемен в подкрепа на ливанския народ и неговата смела съпротива срещу варварската ционистка агресия“, завършват от МВнР.

По-рано израелските отбранителни сили съобщиха, че Насрала е бил убит в резултат на израелска въздушна атака, ударила южните предградия на Бейрут. Ударът беше извършен в петък по време на среща на ръководството на Хизбула. В събота движението потвърди смъртта на лидера си, заявявайки, че ще продължи да се противопоставя на Израел.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.

Свързани новини