Отидете към основна версия

1 134 11

Израел може да удари Корпуса на гвардейците на ислямската революция в Сирия или Йемен

  • израел-
  • иран-
  • удари

Администрацията на САЩ се застъпва за „ограничен отговор“

Снимка: YouTube

Израел може да удари подкрепени от Техеран формирования или директно силите на Корпуса на гвардейците на ислямската революция в Сирия или Йемен. Това съобщава вестник "Политико", позовавайки се на източници в американската администрация.

„Сътрудниците на Джо Байдън отбелязаха, че Съединените щати са активно ангажирани с Израел по отношение на отговор на иранската атака, който може да включва военен удар. Наред с други неща, възможността за атаки срещу подкрепяни от Иран милиции или директно срещу силите на IRGC в Йемен или Сирия“, пише вестникът, позовавайки се на свои източници. Медията отбелязва, че администрацията на САЩ се застъпва за „ограничен отговор“, като същевременно подчертава, че „влиянието на президента Байдън върху събитията в региона може да бъде значително намалено“.

По-рано в сряда ръководителят на Белия дом каза пред репортери, че не подкрепя израелските удари по ядрените съоръжения на Иран и изрази позицията на страните от Групата на седемте (G7), според които Израел има право да отговори на атака от Иран, но този отговор трябва да бъде пропорционален. Според вестника това показва колко ограничени са Съединените щати в предотвратяването на „екстремни стъпки“ от израелското ръководство и предотвратяването на „пълномащабна война“ в Близкия изток.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 13 гласа.

Свързани новини