3 Октомври, 2024 06:52 990 10

Израел може да удари Корпуса на гвардейците на ислямската революция в Сирия или Йемен

  • израел-
  • иран-
  • удари

Администрацията на САЩ се застъпва за „ограничен отговор“

Израел може да удари Корпуса на гвардейците на ислямската революция в Сирия или Йемен - 1
Снимка: YouTube

Израел може да удари подкрепени от Техеран формирования или директно силите на Корпуса на гвардейците на ислямската революция в Сирия или Йемен. Това съобщава вестник "Политико", позовавайки се на източници в американската администрация.

„Сътрудниците на Джо Байдън отбелязаха, че Съединените щати са активно ангажирани с Израел по отношение на отговор на иранската атака, който може да включва военен удар. Наред с други неща, възможността за атаки срещу подкрепяни от Иран милиции или директно срещу силите на IRGC в Йемен или Сирия“, пише вестникът, позовавайки се на свои източници. Медията отбелязва, че администрацията на САЩ се застъпва за „ограничен отговор“, като същевременно подчертава, че „влиянието на президента Байдън върху събитията в региона може да бъде значително намалено“.

По-рано в сряда ръководителят на Белия дом каза пред репортери, че не подкрепя израелските удари по ядрените съоръжения на Иран и изрази позицията на страните от Групата на седемте (G7), според които Израел има право да отговори на атака от Иран, но този отговор трябва да бъде пропорционален. Според вестника това показва колко ограничени са Съединените щати в предотвратяването на „екстремни стъпки“ от израелското ръководство и предотвратяването на „пълномащабна война“ в Близкия изток.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иначе

    14 5 Отговор
    всички говорят за мир......
  • 2 Сащ са злото

    17 7 Отговор
    Решението за две държави (Палестина Израел) се саботира от САЩ вече 79 г. Блокират вс резолюции за създаването на палестинска държава. Вместо мир, те отприщиха безкрайни конфликти в Близки изток. И безнаказания геноцид на ционистката държава над палестинския народ. Израел не е жертва, а палач! Изводът Натаняху изби само през последната година по неофициални данни над 150000 палестински жени и деца. Това нямаше да е възможно без израелското лоби в американския сенат...

    Коментиран от #3, #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Факт

    6 3 Отговор
    Г7 е на път да смени състава!
  • 5 Боруна Лом

    3 6 Отговор
    КАМИЛАРЧЕТА, ХИЧ НЕ ГИ БАВЕТЕ,,ЖЪЛТИТЕ ЗВЕЗДИ,,! ПРАЩАЙТЕ ПО ГОЛЯМИЯТ БРАТ НА ,,ШАХЕД,,! НЕМЕДЛЕНО!

    Коментиран от #6

  • 6 любител

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "Боруна Лом":

    прав си пич крайно време е някой да спре наглите чиф--и и помощниците им кравари.
  • 7 Стефан

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Сащ са злото":

    Лидерите на израелските араби, т.нар. "палестинци", никога не са искали и не искат държава. Много по-лесно им е да играят жертви и да цицат многомилионни помощи от Катар, ООН, ЕС и откъде ли не. Отказаха държава през 1938, 1947, 2000 г. Целта им е унищожаване на държавата Израел и избиване на евреите. Пише го в хартите на ООП и Хамас. Половината араби от Палестинската автономия и Газа ходеха на добре платена работа в Израел. Например през 1995 в строителството българите работехме за $5/час, а арабите, които вършеха същата работа с нас - за $8/час.
  • 8 факуса

    2 1 Отговор
    значи и русия може да удари цяла европа и сащ и англето щот подкрепят осрайна,ако беха сащисаните да бяха ги избомбили и то с атом,ама демократично
  • 9 Асен

    0 1 Отговор
    Не може а кога !
  • 10 Не само може, но и ще ги удари

    0 0 Отговор
    Но списъкът с чакащи е дълъг и трябва да му дойде времето.