Отидете към основна версия

1 071 13

Германският полицейски синдикат предупреждава за възможни безредици на 7 октомври

  • германия-
  • полиция-
  • предупреждава-
  • 7 октомври-
  • безредици

Очакват се напрегнати демонстрации в Германия на годишнината от атаката на „Хамас“ срещу Израел, на фона на ескалиращото насилие и пропалестински протести

Снимкa: БГНЕС

„Очакваме прилично поведение от всички в Германия на 7 октомври,“ заяви председателят на синдиката Йохен Копелке пред германската медийна мрежа RND. Той подчерта, че полицията ще предприеме решителни действия срещу виновниците за насилие и безредици. Според него органите за сигурност ще бъдат под сериозно напрежение и ще имат нужда от допълнителен персонал, цитирано от БТА.

Полицейският синдикат в Берлин също изрази загриженост пред RND, като посочи, че напрегнатата ситуация в града може да доведе до динамични развития. Пропалестинските демонстрации вече са довели до ескалация на антисемитски настроения и прояви на насилие.

Очаква се обстановката в Близкия изток, включително в Израел, Ливан и Иран, да повлияе на обществените демонстрации в германската столица.

На 7 октомври 2023 г. „Хамас“ извърши терористична атака срещу Израел, при която загинаха около 1200 души, а около 240 бяха отвлечени в Газа. Израел отговори с продължаваща контраатака, като според здравните власти, контролирани от „Хамас“, броят на загиналите в Газа оттогава е над 41 000 души.

Конфликтът предизвика множество пропалестински демонстрации по света, включително в Германия, където някои протести прераснаха в насилие.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: