Отидете към основна версия

1 146 23

Ливан съобщи за израелска атака близо до римските руини в Балбек

  • израел-
  • ливан-
  • атака-
  • римски руини

Управителят на провинция Балбек-Хермел разкрива подробности за инцидента

Снимка: БГНЕС

Израел е извършил атака по цели в Ливан, близо до древни римски руини, съобщи управителят на провинция Балбек-Хермел, Башир Ходр. Според него, ударите са били нанесени на разстояние от около 500 до 700 метра от археологическите обекти в Балбек, предаде ДПА, позовавайки се на публикация в социалната мрежа "Екс", цитирано от БТА.

В публикацията си Ходр е добавил снимка, на която се виждат колони от дим, изглеждащи, сякаш са заснети веднага след атаката близо до руините на римски храм. Римските руини в Балбек, разположени на надморска височина от около 1000 метра, са сред най-впечатляващите обекти от древността и популярна туристическа дестинация.

Градът и околностите му са включени в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО от 1984 година. През времето на Римската империя в Балбек са построени огромни храмове, сред които най-известни са руините на храмовете на Бакхус и на Юпитер. Шестте запазени колони на храмовете представляват най-разпознаваемата забележителност в Ливан.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 6 гласа.

Свързани новини