Отидете към основна версия

1 012 19

Британски лекар се призна за виновен в опит за убийство с фалшива COVID-19 ваксина

  • великобритания-
  • лекар-
  • виновен-
  • убийство-
  • ваксина-
  • covid-19

Планът включвал отрова, фалшиви документи и дегизировка, но жертвата оцеляла

Снимка: БГНЕС

Британски лекар се призна за виновен в дързък, но неуспешен заговор за убийството на партньора на майка си с фалшива ваксина срещу COVID-19, съобщава Ройтерс, цитирано от News.bg.

Планът включвал фалшифициране на медицински документи и дегизиране с цел да инжектира отрова на жертвата.

53-годишният Томас Куан се представил за медицинска сестра и дори измерил кръвното налягане на собствената си майка, преди да инжектира отрова на нейния партньор Патрик О'Хара в Нюкасъл, Северна Англия.

Въпреки че О'Хара оцелял, след поставянето на "ваксината" той развил некротизиращ фасцит — потенциално фатална бактериална инфекция, разяждаща тъканите.

Куан, който е личен лекар в Съндърланд, се призна за виновен в опит за убийство малко след началото на процеса срещу него в Нюкасълския кралски съд миналата седмица. Преди това той се бе признал за виновен по обвинение за прилагане на вредно вещество.

Прокурорът Питър Мейкпийс заяви на съдебните заседатели в първия ден от процеса: „Понякога истината наистина е по-странна от измислицата.“ Той обясни, че Куан се е тревожил за завещанието на майка си, според което нейната къща ще бъде наследена от О'Хара, ако той все още е жив при нейната смърт.

„Г-н Куан използва своите енциклопедични познания и изследвания върху отровите, за да изпълни плана си,“ посочи Мейкпийс.

Съгласно плана, Куан се предрешил като медицинска сестра, посетил дома на О'Хара — същото място, където живеела майката на обвиняемия — и инжектирал опасна отрова, под претекст че прилага бустерна ваксина срещу COVID-19.

Куан се регистрирал в хотел под фалшиво име, използвал фалшиви номера на колата си и се дегизирал с перука, за да изпълни плана.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: