Отидете към основна версия

1 328 75

Минута мълчание в Страсбург в памет на жертвите на нападенията от 7 октомври

  • 7 октомври-
  • минута мълчание-
  • страсбург-
  • европейски парламент-
  • роберта мецола

Роберта Мецола призова за деескалция и освобождаване на заложниците, докато семействата на жертвите присъстват на сесията на Европейския парламент

Снимка: БГНЕС

Сесията на Европейския парламент в Страсбург започна с минута мълчание в памет на жертвите на нападенията от 7 октомври миналата година, цитирано от БТА.

Заседанието беше открито от председателката на ЕП, Роберта Мецола, в присъствието на членове на семействата на заложници, отвлечени от палестинската ислямистка организация "Хамас" по време на атаките преди една година.

"Ужасите от този ден завинаги ще останат позорен спомен. Нищо никога не може да оправдае безразборните убийства, изнасилвания, отвличания и изтезания, които станаха преди година", каза Мецола.

Тя припомни, че в кибуците бяха изгаряни живи хора, а оцелели от Холокоста и младежи, танцуващи на музикален фестивал, бяха отвлечени.

"Нападенията предизвикаха война, смърт и опустошение. В резултат хиляди хора загинаха в Газа. Има нестабилност, много младежи познаха ужаса на войната, а твърде много родители виждат как децата им лягат гладни", посочи тя.

Мецола призова за незабавно освобождаване на останалите заложници и обеща, че Европейският парламент ще продължи да прави всичко по силите си, за да ги върне по домовете им.

"Нашите усилия са насочени към деескалция. Работим за устойчив и траен мир в района в памет на всички невинни", заключи тя.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 34 гласа.

Свързани новини