Отидете към основна версия

506 2

Иранският външен министър ще посети Саудитска Арабия за разговори по регионалната сигурност

  • иран-
  • външен министър-
  • саудитска арабия-
  • регионална сигурност

Иран и Саудитска Арабия ще обсъдят действия за спиране на израелските операции в региона и укрепване на двустранните отношения

Снимка: БГНЕС

Иранският външен министър Абас Арагчи ще посети Саудитска Арабия, за да обсъди начини за спиране на „геноцида“, извършван от Израел в региона, съобщи говорител на иранското външно министерство, цитиран от иранската новинарска агенция ИРНА, цитирано от БТА.

По време на визитата в Рияд представители на двете страни ще проведат разговори и ще съгласуват действия за прекратяване на престъпленията на „израелския режим“, написа в платформата „Екс“ (X) говорителят на иранското външно министерство Есмаил Багаи.

Разговорите ще се състоят в рамките на дипломатическите консултации и координацията на Иран с регионалните държави за принуждаване на Израел да прекрати своите действия. Според Багаи Иран е решен да укрепи отношенията си със своите съседи с цел осигуряване на регионална сигурност и стабилност, както и за развитие на икономическото сътрудничество.

След като посети Ливан и Сирия след участието си в Общото събрание на ООН в Ню Йорк, Арагчи заяви, че ще се отправи и към Саудитска Арабия.

По думите на Арагчи, политиката на Иран е да подкрепя „Оста на съпротивата“. Въпреки че Техеран не се страхува от война, той многократно е подчертавал, че не се стреми към ескалация на напрежението. „Иран е готов да се справи с всякакви сценарии“, добави Арагчи.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини