Отидете към основна версия

2 312 34

Нетаняху към Байдън: Искам да ударим военни обекти на Иран

  • израел-
  • иран-
  • джо байдън-
  • бенямин нетаняху

Целта ни не са ядрени или петролни съоръжения, заявил израелския премиер

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Израелският премиер Бенямин Нетаняху предаде на администрацията на президента на САЩ Джо Байдън, че иска да нанася удари по военни цели в Иран, а не по ядрени или петролни съоръжения, съобщи The Washington Post.

Според източници на изданието по време на телефонен разговор с Байдън на 9 октомври Нетаняху е казал, че „планира да атакува военната инфраструктура в Иран“. Според публикацията това означава, че еврейската държава може да предприеме „по-ограничен ответен удар, за да предотврати пълномащабна война“.

На 1 октомври Иран започна масирана ракетна атака срещу Израел в отговор на убийствата на ключови лица от ръководството на радикалното палестинско движение Хамас, ливанската шиитска организация Хизбула и Иранския корпус на стражите на ислямската революция (елитни части на въоръжените сили) . Техеран твърдеше, че 90% от ракетите са успели да поразят набелязаните цели, но Израел репликира, че повечето от 180-те ракети са били прихванати. Израелският генерален щаб обеща да отговори на атаката, а иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей от своя страна предупреди, че атаките срещу еврейската държава ще бъдат още по-мащабни.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 21 гласа.

Свързани новини